Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Пријем за чланове оркестра Загребачке филхармоније

19.09.2020.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић вечерас је у холу испред Велике већнице у Градској кући поздравио чланове оркестра Загребачке филхармоније. Пријем је уприличен уочи почетка несвакидашњег догађаја на централном градском тргу под називом „Филмхармонија“, који је спојио култне филмове Чарлија Чаплина и музику великог оркестра Загребачке филхармоније у коме ће Суботичани уживати како вечерас, тако и у наредна два дана. Госте је дочекао и члан Градског већа задужен за области образовања и културе, Милош Николић.

13684_3.jpg

Поздрављајући у име града и у своје лично име чланове оркестра Загребачке филхармоније, градоначелник Бакић је истакао да му је изузетно задовољство што је један тако реномирани ансамбл, какав је Загребачка филхармонија, у години када обележава 150 година свог постојања, први пут у нашем граду.

„Овим значајним пројектом, којим се обележава 130 година од рођења врхунског филмског ствараоца Чарлија Чаплина, Загребачка филхармонија у сарадњи с Музичком омладином Новог Сада, у наш град доноси јединствен спој музике и уметности, а граду Суботици прилику да потврди свој гостољубиви и мултикултурални дух, али и важност коју придаје култури, с обзиром на то да Суботица има изузетно богато културно наслеђе”, нагласио је Стеван Бакић.

Он је госте укратко упознао са Суботицом наводећи да је она данас, између осталог, препознатљива као модеран европски град уметности. О томе, како је навео, сведоче бројни фестивали, концерти, разноврсни и богат позоришни живот... које град Суботица брижљиво негује.

„Наш град је, између осталог, познат по Фестивалу европског филма Палић, једне од најзначајнијих филмских манифестација у региону која је завршена у петак, 18. септембра. На неки начин овај филмско–музички тродневни  доживљај ће бити и својеврстан продужетак нашег угледног фестивала, а свакако наставак значајних уметничких дешавања у граду”, казао је градоначелник Бакић.

Изузетно се радујем данима који су пред нама, додао је градоначелник, и подсетио да не треба заборавити да Чаплинова остварења носе јаке поруке, и те како актуелне и данас.

„Надам се да ће се током наредна три дана наши гости из Хрватске упознати са шармом нашег града, који ће их освојити тако да ће пожелети да му се врате”, рекао је Стеван Бакић.

Директор Загребачке филхармоније Мирко Бох истакао је да је њихов слоган у јубиларној сезони 150 година Загребачке филхармоније – „Грлимо вас глазбом”.

„Ми само тако и знамо, музика је безвременска, потребна је свима, као и љубав. Зато ми је драго да смо овде заједно са Чарлијем Чаплином, човеком који дуже од века засмејава све генерације. Верујемо да ћемо опет доћи у Суботицу, јер се већ сад лепо и угодно осећамо”, рекао је Мирко Бох.

Суботичани ће како вечерас тако и наредна два дана моћи да уживају уз овај јединствени доживљај који пружа пројекција Чаплинових филмова „Пасји живот“ и „Малишан“, уз музичку пратњу Загребачке филхармоније под вођством маестра Крешимира Батинића.

13684_4.jpg

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и Протокол
Локална пореска администрацијаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја