Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Обележена 102. годишњица пробоја Солунског фронта

15.09.2020.

Полагањем венаца на спомен обележје  добровољцима у Првом светском рату данас је у Бајмоку обележена 102. годишњица пробоја Солунског фронта, у организацији бајмочке секције Удружења потомака ратних добровољаца 1912-1918 „Краљ Петар I”. Након минута ћутања којим је одата почаст палим херојима и интонирања химне присутнима се у име градоначелника Суботице Стевана Бакића и у своје име обратио члан Градског већа задужен за област привреде Срђан Самарџић.

13674_1.jpg 

Уз подсећање на велика, херојска дела наших предака који су поднели најтеже жртве за слободу, он је истакао да данас обележавамо празник Републике Србије и Републике Српске „Дан српског јединства, слободе и националне заставе”.

„Поштујући велика, херојска дела наших предака, препознајемо вредности које су уткали у нас утирући пут будућности. Пут, којим и данас идемо. Пут слободе, истине,правде, поштења, љубави према отаџбини, а пре свега према ближњем свом. Славимо националну заставу, као симбол јединства и слободе. Слободу бранимо и данас радом, правом, дипломатијом, економијом и духовношћу”, нагласио је Срђан Самарџић.

Председник Удружења потомака ратних добровољаца 1912-1918 године, Драго Лукић, рекао је је спомен обележје у Бајмоку подигнуто 1993. године и да је ово  27. пут да се на овом месту одаје почаст славним прецима. Он је изразио и жаљење што је због епидемиолошке ситуације ове године манифестација поводом сећања на годишњицу пробијања Солунског фронта протекла без гостију из околних места.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>