Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник са сарадницима уручио помоћ породици Перц-Оп

14.09.2020.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је са сарадницима уручио помоћ осмочланој породици Перц-Оп у насељу Габрић која је у жижу јавности доспела након приче дванаестогодишњег Иштвана Опа који ужину из школе „Жарко Зрењанин“ носи кући да би је поделио са браћом и сестром. У дом ове породице стигло је 16 пакета, односно око 160 килограма робе, од којих су две трећине прехрамбени производи, а трећина средства за хигијену. Осим ове помоћи, градоначелник Бакић је обећао да ће обезбедити одећу, обућу, школски прибор и играчке за децу Имреа Перца који са Ђенђиком Оп има једног сина Левента, али је и децу из њеног претходног брака прихватио као своју.

13670_1.jpg 

„Одмах након добијених информација о проблемима које има мали Шањика и његова вишечлана породица окупио сам своје сараднике и директора ’Тржнице’ Бранислава Јоку да видимо на који начин да помогнемо. Нормално је да је прво што смо уочили проблем недостатка хране. Пажљиво смо размотрили њихове потребе и направили 16 пакета са око 160 килограма робе“, рекао је градоначелник Бакић.

Поред овог што смо данас донели, додао је, пописане су потребе за школским прибором, одећом, обућом, играчкама за децу, а видећемо и како још можемо, као Град, да помогнемо овој вишечланој породици.

„Овде сам  дошао из још једног разлога - да изразим дивљење према Имреу Перцу који је  са великом одговорношћу и савесно преузео бригу о деци Ђенђике Оп. То није само хуман гест, већ је Имре демонстрирао како треба један мушкарац и велики човек да се понесе у овој иначе тешкој ситуацији“, нагласио је Стеван Бакић.

О скромности ове породице довољно је рећи да je дечак, упитан има ли неку посебну жељу да му испуни градоначелник, рекао: „Доста је, има свега“.

И Имре Перц, који са својих десет прстију обезбеђује егзистенцију за осмочлану породицу, каже да им не треба ништа више.

„Сад имамо све, добили смо све од градоначелника и било би пуно тражити више. Имам 37 година и било би срамота да се жалим да нам треба још и да тражимо да нам други нешто купе. Нама ова помоћ много значи, за децу поготово“, казао је Имре Перц.

Мајка Ђенђика захвалила се такође градоначелнику и свима који им помажу, јер од једне плате и дечијег додатка каже не би могли све то да приуште деци.

А њих је у њиховом дому шесторо. Осим најмлађег сина Левента Перца којег има са Имреом, ту су Иштван Оп и Каролина, Габор, Јанош и Шандор Шинка, док је најстарија Клементина Шинка смештена у Фекетићу, у хранитељску породицу.

13670_2.jpg

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и Протокол
Локална пореска администрацијаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја