Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Уклања се дивља депонија надомак насеља „Халас“ у Чантавиру

10.09.2020.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић, пројект-менаџер пројекта „Интеркултурализам и антидискриминација у Суботици“, Магда Фехервари, и координатори за инклузију Рома и Ромкиња Стеван Николић и Клаудија Курина обишли су данас ромско насеље „Халас“ у Чантавиру, у којем су у току радови на чишћењу дивље депоније у непосредној околини насеља.

 13664_1.jpg

Уз истицање да се ова активност реализује у оквиру програма „ROMACTED“ („Промовисање доброг управљања и оснаживања Рома на локалном нивоу“) који подржава Савет Европе, а на основу Протокола о сарадњи између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Савета Европе и Града Суботице потписаног у мају 2018. године, Илија Ђукановић је рекао да ће чишћење дивље депоније бити организовано и у другом ромском насељу „Халадаш“, у Чантавиру, након уређења дивље депоније у насељу „Халас“.  

„Вредност ових радова износи 950.000 динара. Део средстава обезбеђен је у оквиру програма 'ROMАCTED' у износу од 370.000 динара, док је Град Суботица подржао ову активност са 580.000 динара. У оквиру 'ROMACTED' програма прошле године организовали смо Светски дан Рома, један предиван концерт ромских музичара, а организовали смо и изложбу фотографија ромских музичара из нашег града. У току ове године, неке активности морали смо да одложимо због епидемиолошке ситуације, па је и 'ROMACTED' програм пролонгиран до 15. новембра 2020. године“, нагласио је Ђукановић.

Организоване су, додао је, и одређене радионице са акцентом на Чантавир и ромску популацију у овом приградском насељу, јер је то подручје и мапирано у Локалном акционом плану за 2017-2021. годину.

Организоваћемо и још неколико радионица у Чантавиру за ромску популацију, издаћемо одређене часописе са кулинарским рецептима ромске заједнице и радићемо са омладином и женама из Чантавира“, навео је Илија Ђукановић.

Стеван Николић је казао да су проблеми у насељу „Халас“ лоши животни услови и да је један од приоритета у оквиру „ROMACTED“ програма и чишћење овог насеља.

„Као учесник овог програма  и координатор  за ромска питања поносан сам што је локална самоуправа после више деценија показала добру управу и прихватила иницијативе локалних заједница. Ово што сада видимо су резултати тог рада“, рекао је Николић.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја