Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Концерт за медицинске раднике и пацијенте у дворишту Опште болнице

03.09.2020.

У знак захвалности лекарима, медицинским сестрама и осталом медицинском особљу за борбу коју показују током епидемије корона вируса, али и подршке пацијентима који се боре против заразне болести COVID-19, Суботички симфонијски оркестар је данас одржао концерт у дворишту Опште болнице Суботица. Концерту је присуствовао и градоначелник Суботице Стеван Бакић.

 13654_1.jpg

Директор Суботичког симфонијског оркестра и члан Градског већа задужен за област образовања и културе Милош Николић је, обраћајући се медицинским радницима, у име градоначелника Стевана Бакића и своје име изразио захвалност за, како је рекао, хуманост и пожртвованост коју свакодневно испољавају према пацијентима током пандемије корона вируса.

„Ми, радници у култури дошли смо на идеју да се захвалимо вама, нашим херојима овог времена. А ми другачије и не знамо да вам се захвалимо осим са добром и квалитетном музиком. Зато бих се данас захвалио и Суботичком симфонијском оркестру на лепом гесту. Сигуран сам да ћемо вас у наредних 45 минута усрећити, да бар на тренутак заборавите на ову пошаст која нас је обухватила. Захвалио бих се солистима, Мирни Радуловић, која нас је представљала на Евровизији, Љубомиру Поповићу, тенору и, свакако, диригенту Микици Јефтићу који је то са нама добро увежбао“, истакао је Милош Николић.

У име медицинских радника Опште болнице, Суботичком симфонијском оркестру захвалила се шеф Респираторне амбуланте, Марина Растовић.

„Уметници су одвајкада били познати као спона која повезује у тешким временима. Музичари су подизали дух војскама пред битке, лечили душе царевима и враћали снагу народу. Као аматерски музичар и сама знам да је способност свирања и певања ипак дар од Бога. Хвала вам што сте нам се, користећи тај дар, захвалили на овако леп начин. Постоји једна сличност између вас музичара и нас здравствених радника: нема тог новца и тих речи које могу да опишу ваши звуци и наша дела хуманости“, нагласила је Марина Растовић.

На репертоару Суботичког симфонијског оркестра била је и музика из домаћих и страних филмова.

Током концерта, који је почео у 14.00 часова, испоштоване су све превентивне мере.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и Протокол
Локална пореска администрацијаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја