Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Интерактивне табле и пројектори за пет основних школа

03.09.2020.

Члан Градског већа задужен за социјалну заштиту и здравство, Илија Ђукановић, и Магда Фехервари, пројект-менаџер пројекта „Интеркултурализам и антидискриминација у Суботици“, који се реализује у оквиру програма Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома који спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО), а финансира Европска унија, уручили су данас, у Основној школи „Ђуро Салај“, директорима пет основних школа интерактивне табле и пројекторе. Вредност пројекта износи 65.000 евра.

13651_1.jpg 

Ђукановић је, тим поводом, изјавио да су у оквиру пројекта „Интеркултурализам и антидискриминација у Суботици“ уручене интерактивне табле и пројектори за пет основних школа: ОШ „Ђуро Салај“, ОШ „Матко Вуковић“, ОШ „Сечењи Иштван“, ОШ „Вук Караџић“, Бајмок, и ОШ „Хуњади Јанош“, Чантавир, и да се пројекат, чија је вредност 65.000 евра, реализује у оквиру програма Подршка ЕУ инклузији Рома и Ромкиња.

„Пројекат предвиђа сарадњу града Суботице и цивилног сектора, тако да су један пројектор и интерактивна табла намењени Едукативном центру Рома. У оквиру пројекта организоваће се радионице у школама, литералне секције на тему интеркултурализам и антидискриминација, израда часописа 'Мозаик', као и радионице у месним заједницама, а биће израђен и Водич за интеркултурализам намењен школама“, навео је Ђукановић.

Добијени Пројекат, додао је, резултат је рада Савета за унапређење положаја Рома и Ромкиња у Суботици од 2016. године, почев од усвајања Локалног акционог плана 2017. године, формирања Мобилног тима и учествовања у оквиру програма „Ромактед“.

„Град Суботица ће и у наредном периоду снажно подржавати ромску заједницу у граду у циљу побољшања услова живота, образовања, запослења и становања“, поручио је Илија Ђукановић.

Асистент на овом пројекту и координатор Мобилног тима, Стеван Николић, нагласио је, између осталог, да је данашња додела интерактивних табли и пројектора цивилном сектору и основним школама обухваћеним овим пројектом наставак одговорног односа суботичке локалне самоуправе према ромској заједници на територији града Суботице, показатељ њеног одговорног приступа решавању ромске проблематике кроз институције система и израз подршке ромској заједници у процесу инклузије.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја