Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

08.07.2020.

Епидемиолошка ситуација у вези са инфекцијом KОВИД-19 на подручју Суботице је и даље стабилна, иако се у протеклих седам дана бележи пораст броја заражених. Према извештају који је Завод за јавно здравље Суботица упутио Градском штабу, тренутно је регистровано 23 лица оболелих од инфекције КОВИД-19 са адресом пребивалишта на територији града Суботице. У исто време, од  почетка епидемије, забележено је укупно 98 особа оболелих од инфекције КОВИД-19. Нових смртних случајева није било, тако да је укупно број забележених смртних исхода узрокованих вирусом корона три.

 13537_1.jpg

Напомињемо да је од понедељка 6. јула 2020. године, Завод за јавно здравље Суботица започео са РТ-ПСР теститањем на КОВИД-19. Током прва два дана рада, обрађено је 19 узорака, при чему је пет било позитивно. Од пет новооткривених случајева обољења, четири особе су са територије града Суботица, а једна особа је из Бачке Тополе.

У последња 24 сата у респираторној амбуланти Опште болнице Суботица прегледано је укупно 19 пацијената са температуром и респираторним симптомима, три пацијента су задржана на болничком лечењу.

Тренутно се на болничком лечењу на Одељењу за инфективне болести налази укупно 10 пацијената: три пацијента са потврђеним позитивним ПЦР тестом, за седам пацијената се још чека резултат.

Од јуче послатих седам узорака пацијената на ПСР тестирање, четири су позитивна. Од тога се два пацијента са пнеумонијом налазе на болничком лечењу, два са лакшом клиничком сликом у кућној изолацији.

Сви хоспитализовани пацијенти на инфективном одељењу су стабилног клиничког стања. Просечна старост пацијената који се лече у болничким условима износи 59 година. Најмлађи пацијент је 25, најстарији има 74 године.

Апелујемо на грађане да се придржавају свих мера наложених од стране Кризног штаба Републике Србије. Надлежне институције у граду раде свој део посла, а на појединцима је да поштују мере.

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја