Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Уручено признање „Др Ференц Бодрогвари“

22.06.2020.

За истакнуто дело и запажена остварења у 2019. години признање „Др Ференц Бодрогвари“ додељено је Рожа Жомбору, иноватору интелектуалних вештина. Диплому и плакету признања – које додељује председник Скупштине града Суботице 22. јуна, на дан рођења др Ференца Бодрогварија – награђеном је вечерас, у Великој већници Градске куће, уручио председник Скупштине града Тивадар Бунфорд.

 13499_1.jpg

Уз подсећање да је свечана додела овог признања постала традиција нашега града и да је човек чије име ово признање носи био истакнути филозоф, професор, писац и стваралац који је током свог рада значајно допринео свету културе и уметности, како за интелектуално друштво у Суботици тако и широм Југославије, Бунфорд је рекао да је Рожа Жомбор многе научио да играју шах и истовремено омогућио знање, напредак и развој неопходан за освајање награда на разним шаховским такмичењима.

– Шах је једна од најстаријих игара коју је време све више истицало и карактерисало као игру која доприноси развоју интелектуалних способности. Управо је ову страну шаха препознао и наш овогодишњи добитник признања ове престижне награде и организовао прву активност у шаху која је уврштена у образовни систем Републике Србије – истакао је Бунфорд.

Има пуно сличности између шаха и живота, између борби на 64 поља и свакодневних људских догађања, казао је Бунфорд и додао да шах има неке своје специфичне карактеристике, које, како је рекао, омогућавају да познаваоци ове игре своја знања и способности, стечене у њој и кроз њу, примене и у животу.

– У модерном и ужурбаном свету у којем живимо, није лак задатак пронаћи мир и хармонију, посветити се скривеном кутку људског духа који тежи напретку као и остварењу снова и постизању резултата. Захваљујем се Рожа Жомбору на доприносу у интелектуалном развоју деце. Надам се да ће својим делом мотивисати и друге људе да допринесу добробити друштва и младих генерација и да ће га додела овог признања мотивисати да и даље предано и несебично ради на себи и његовим ученицима, нашим будућим младим надама – нагласио је Тивадар Бунфорд.

Признање „Др Ференц Бодрогвари“ додељује се истакнутим културним ствараоцима (не старијим од 40 година) у области књижевности, науке, ликовне, музичке, позоришне и филмске уметности који су својим делима и чињењима допринели развоју културног живота града, или дали допринос на пољу културе у земљи и иностранству, узимајући у обзир запажена остварења у претходној календарској години.

13499_2.jpg 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>