Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Подршка државе дигитализацији у пољопривреди

10.06.2020.

Председнице Владе Републике Србије Ана Брнабић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и градоначелник Суботице Богдан Лабан обишли су данас фарму млечних крава „Пушин“, надомак Бачког Душанова, на којој су имплементирана два аутоматска робота за мужу крава чију куповину је субвенционисала држава са 15 милиона динара.

13477_1.jpg 

Уз констатацију да сви имамо проблем зато што нема радне снаге која се бави оваквим пословима, нарочито на фарми, Недимовић је изјавио да је једно од решења у 21. веку – дигитализација у пољопривреди.

-Имплементација аутоматских робота намењених за мужу крава тренутно је почела на 14 места у Србији, не само на простору Војводине него и на простору централне Србије. Ова мера ће постојати и у другој половини године. Биће поново позив, и не само за ово него за све могуће  дигитализације у пољопривреди, где се спуштају трошкови у производњи и омогућава се фармеру или пољопривредном произвођачу да има што већи профит – истакао је Недимовић.

Подсетио је да је за сваког ко има фарму, максимално до 200 музних крава, подршка државе за набавку нове опреме, односно робота 65 одсто и да могу да се добију највише два робота.

- Један робот је довољан за отприлике 80 музних крава. Максимални износ повраћаја је 15 милиона динара. Дакле, један робот кошта отприлике 110.000 евра, без ПДВ-a, а ако се купе два поврат је 15 милиона динара. То се овде пре месец дана и реализовало. Имамо и у Таванкуту четири робота која се имплементирају, тако да ће у наредних десет до петнаест дана у Србији бити имплементирано петнаестак робота – навео је Недимовић.

Власник фарме Ђорђе Пушин је нагласио да му субвенција јако пуно значи и да је један од разлога што се упустио у ову инвестицију да се, како је рекао, његова омладина некако задржи на салашу.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Е-мејл за пријем електронских фактура
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја