Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Граду Суботици од Покрајине одобрена средства за суфинансирање три пројекта

13.05.2020.

На Конкурсу о додели средстава за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације на територији АП Војводине у 2020. години, који је Покрајински секретаријат за  пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао средином фебруара ове године, Граду Суботици одобрена су средства за суфинансирање два пројекта: „Водоводна мрежа у улици Новосадски пут и Мушки штранд Палић“ и „Канализациона мрежа у Харамбашићевој улици“. Граду Суботици одобрена су средства и на Конкурсу за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта на територији АП Војводине у 2020. години, који је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство такође расписао средином фебруара.

13429_1.jpg 

Укупна вредност пројекта „Водоводна мрежа у улици Новосадски пут и Мушки штранд Палић“ је 20.329.110 динара, са ПДВ-ом. Покрајина обезбеђује 11.519.829 динара, а Град Суботица 8.934.781 динара.

Укупна вредност пројекта „Канализациона мрежа у Харамбашићевој улици“ је 9.435.490 динара, са ПДВ-ом. Износ који Покрајина обезбеђује је 3.774.196 динара, а Град Суботица 5.913.794 динара.

Предмет конкурса јесте суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и одвођење отпадних – фекалних вода ради унапређивања животних услова у градским, приградским и сеоским насељима на целокупној територији Аутономне покрајине Војводине.

Циљ конкурса јесте обезбеђивање санитарно чисте пијаће воде за потребе домаћинстава и индустријских зона, те безбедно одвођење и пречишћавање употребљених фекалних вода из домаћинстава и делом од корисника из индустријских зона. Обезбеђивањем основних, неопходних услова за живот, спречава се миграција становништва из приградских и руралних насеља.

Укупан износ средстава који је додељен по овом конкурсу износи 453 милиона динара, и то: за водне објекте у јавној својини – до 363 милиона динара, а за објекте фекалне канализације – до 90 милиона динара.

На Конкурсу за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта на територији АП Војводине у 2020. години, Граду Суботици су додељена средства за уређење атарских путева у КО Бачки Виногради (к.п.бр. 4072), КО Палић (к.п.бр. 6061), КО Бајмок (к.п.бр. 10944) и КО Доњи Град (к.п.бр. 41118).

Град Суботица и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство заједнички обезбеђују средства у укупном износу од 55.972.160 динара, без ПДВ-а. Покрајински Секретаријат обезбеђује  15.264.147 динара, што представља 27,27 одсто, а Град Суботица 40.708.013 динара, што представља 72,73 одсто од укупно прихватљивих трошкова.

Циљ овог конкурса јесте јесте уређење атарских путева и прилазних атарских путева са израдом завршног слоја од чврстих компактних материјала – најмање до нивоа туцаника или струганог асфалта и уређење отресишта.

Укупан износ бесповратних средстава који се додељује по овом конкурсу износи 200 милиона динара.

Уредбом о измени општих прихода и примања, расхода и издатака буџета Републике Србије за 2020. годину ради отклањања штетних последица услед болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, од 24. априла 2020. године су, између осталих, умањена средства Министарству државне управе и локалне самоуправе за „Буџетски фонд за програм локалне самоуправе“, са претходно одобрених 520 милиона динара на 260 милиона динара.

С обзиром на то да је, Одлуком о расподели средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе, расподељено 509,6 милиона динара, било је неопходно за 50 одсто умањити сва одобрена и уговорена средства за реализацију пројеката по наведеној Одлуци.

У складу са тим, Граду Суботици су за реализацију пројекта „Противградна одбрана - набавка ракета“, уместо претходно одобрених 3,6 милиона динара додељена средства у износу од 1,8 милиона динара.

 

 

 

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја