Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Лабан: Бринемо о грађанима и у здравственом и економском смислу

28.04.2020.

– Свесни смо чињенице да сада имамо двоструку одговорност и да битку бијемо на два фронта: да заштитимо здравље и животе грађана с једне стране, и да сачувамо економију и обезбедимо радна места за наше суграђане,  с друге стране. Руковођени таквим приступом, а уз све прописане мере заштите, нисмо стајали са радом на највећим пројектима које смо започели. И у отежаним условима теку радови на Позоришту, на реконструкцији „Зелене фонтане“ и на изградњи спа центра - рекао је градоначелник Суботице Богдан Лабан, који је данас, са директором „Парк Палића“ д.о.о. Небојшом Дарабошем и власником предузећа „Gemmax gradnja“ из Новог Сада, Данилом Бојовићем, обишао радове на изградњи спа центра са аква парком на Палићу и уверио се да радови теку планираном динамиком. - Изградња спа центра и аква парка на Палићу једна је од најзначајних инвестиција у Суботици и њена реализација много ће значити за целу нашу привреду, за све грађане Суботице и региона, поготово у отежаној ситуацији изазваној пандемијом вируса у којој смо се нашли, и која је направила застој у привреди.

13406_1.jpg 

Градоначелник Лабан је, том приликом, изјавио да је реализација овог пројекта један од најважнијих приоритета Града Суботице.

- Разумљиво је да смо због ситуације проузроковане епидемијом имали доста потешкоћа, међутим, није било застоја у раду. Влада Републике Србије препоручила је да грађевинске фирме почну да раде пуном снагом и даље наставимо са развојем и обновом Србије, и у складу са том препоруком са извођачем је договорено да се крене појачаним интензитетом и свим расположивим капацитетима. Захваљујем се извођачу а посебно радницима који ни за време епидемије, у околностима када преовладавају и брига и страх, нису престајали да раде – нагласио је Лабан.

Прва фаза је окончана, подсетио је градоначелник, и додао да је у току друга фаза радова која предвиђа комплетну реализацију овог пројекта. Вредност друге фазе је око 660 милиона динара, а укупна вредност инвестиције, укључујући и прву фазу, износи нешто више од милијарду динара.

– У оквиру проширења садржаја на Термалном базену на Палићу друга фаза – изградња спа центра и аква парка, ради се објекат и рекреациони базен уз термални базен, као и још један базен и кула са тобоганима, поред постојећих тобогана који су завршени у првој фази – рекао је Дарабош и навео да ће затворени објекат који се гради имати 3.000 квадратних метара, а комплетан уређен спољашњи простор 28.500 квадратних метара.

Данило Бојовић је казао да се извођач трудио да ради што је могуће боље у условима проглашеног ванредног стања.

– Неки материјали нам нису били доступни због епидемије  и забране кретања, али успели смо да урадимо комплетну канализацију, комплетну хидрантску мрежу и цеви за хидроизолацију. Сада смо у фази да полако излазимо из темеља. Надамо се да ћемо, уз поштовање свих мера на градилишту и у складу са тренутном ситуацијом, у наредном периоду појачати наше активности – рекао је Бојовић.

Камен-темељац за изградњу спа центра и аква парка код Мушког штранда на Палићу положен је средином децембра 2018. године, а пројекат заједнички финансирају Влада Србије, Покрајинска влада и Град Суботица.

13406_2.jpg

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>