Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Град се враћа у нормалу, али борба није завршена

27.04.2020.

– Живот у Суботици полако се враћа у нормалу, следећи корак је релаксирање живота и враћање у редован рад градских предузећа, али је неопходно да се навикавамо на нове мере предострожности – напомиње градоначелник Суботице Богдан Лабан, уз информацију да је на територији Суботице од почетка епидемије до сада регистровано укупно 49 потврђених случајева заражених Ковид-19 вирусом.

 13405_1.jpg

Сходно Одлуци Владе Србије, од данас су олакшане поједине мере предузете у борби против ширења короне вируса. Према одлуци Градског штаба за ванредне ситуације у Суботици ће од данас, 27. априла 2020. године,  бити дозвољен рад фризерским и козметичким салонима, салонима за негу лепоте, као и фитнес центрима и теретанама, а рад пијаца омогућен је још пре неколико дана. Приређивачи посебних и класичних игара на срећу могу, од данас  наставити са приређивањем игара без могућности послуживања хране и пића.                                           

– Напомињем да су детаљнија упутства и инструкције које се тичу рада објеката  саставни део данашње Наредбе градског штаба, предочени су средствима информисања и на сајту Града  и са њима се грађани и власници објеката могу упознати – истакао је Лабан и подвукао да је потребно да сви објекти  обављају своју делатност уз коришћење заштитне опреме  - маски, рукавица и дезинфекционих средстава.

Неопходно је да објекти попут теретана и фитнес центара, услед природе делатности,  додатно појачају дезинфекцију објеката и посебним протоколима уреде начин рада, а пре свега воде рачуна о социјалној дистанци и броју људи који бораве унутар објекта.

Он је подсетио на препоруку  да се због ограничења броја људи, делатност у овим објектима обавља само по принципу заказивања термина, чиме ће се избећи окупљање већег броја људи у затвореном простору.

– Све ово дуго траје, али тако је морало да буде, како бисмо сачували животе и здравље. Одрекли смо се редовних нормалних навика, јер дистанцирање  је убедљиво најбоља превентива у борби са оваквим вирусом – наглашава градоначелник Суботице. – Почели смо са одлукама које враћају полако све у неке нормалне токове, али борба није завршена. Битно је да наши суграђани схвате зашто није све одмах релаксирано и зашто се иде све постепено.

Од данас пензионери могу сваки дан по један сат након 18 часова у шетњу. Дезинфекција објеката и простора ради се редовно а контакт центар отворен при Градској управи и даље функционише, и до сада је у помогао у достави намирница за око 1200 наших најстаријих суграђана. 

Што се тиче вртића, по речима градоначелника, чекају се упутства Министарства. У свим објектима урађена је дезинфекција простора, коси се трава и спремно ће се дочекати отварање објеката када се за то добију инструкције, и у обиму у коме ће то бити прописано. Видећемо да ли ће то бити за сву децу, или ће у почетку бити примљена деца чије се родитељи први враћају на посао.

– Град се враћа у нормалу, то је евидентно и по интензитету саобраћаја и по броју људи на улицама. Не треба да се опуштамо и заваравамо јер борбу још нисмо завршили и претерано опуштање могло би нас довести у нежељену ситуацију – нагласио је Лабан.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>