Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

13.04.2020.

Сходно Закључку Владе, здравствени радници и друга запослена лица у здравственим установама из плана мреже здравствених установа, војних здравствених установа, државним органима и правним лицима основаним средствима у јавној својини за које је посебним законом предвиђено да обављају и послове здравствене делатности припадници Министарства унутрашњих послова, припадници Војске Србије, односно запослени у Министарству одбране, код којих је дијагностиковано присуство заразне болести Ковид-19 изазване вирусом SAR-CоV-2 добијене у вршењу радне обавезе, са територије Војводине, односно Севернобачог управног округа упућују се, по територијалном принципу, на лечење у Специјалну болницу за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину.

13377_1.jpg 

Према инструкцији Владе, као и усвојених протокола лечења за пацијенте код којих је дијагностикован Ковид -19, они се више не могу лечити у кућној изолацији. У складу са актуелним протоколом, пацијенти који су позитивни на вирус упућују се искључиво у Ковид болнице према територијалној и регионалној дистрибуцији, дакле са наше територије у Нови Сад, односно на новосадски сајам.

Закључно са недељом, 12. априлом, на територији Севернобачког округа регистровано је 44 случајева заражених  Ковид-19 вирусом, од тога са територије Суботице 39, из Бачке Тополе 4 и из Малог Иђоша 1 особа. Од почетка регистровања вируса, на територији округа преминула је једна особа, старије животне доби.

У граду се готово свакодневно врши  дезинфекција јавних површина, а подаци о броју оних који крше забрану кретања говоре о одговорности наших суграђана и усвајању мера и препорука надлежних институција. Све мере које спроводимо и сами према себи и према другима, у значајној мери су део  борбе против епидемије корона вируса, али свакако да на нивоу града чинимо све да употпунимо напоре  који су кључни, а  зависе од нас самих и наше одговорности и за сопствено, али и за здравље наших најближих.

Шеста недеља епидемије је у току, близу смо добром резултату али нисмо још добили битку. Потребно је да и даље будемо одговорни и дисциплиновани, и придржавамо се савета струке и државе.

Отворили смо наменске рачуне за уплату донација физичких и правних лица у борби против епидемије вируса.

Делимо  пакете помоћи пензионерима, а расподела се врши у два круга, у зависности од висине примања. Град Суботица и у условима актуелног ванредног стања обезбеђује услугу помоћи у кући корисницима.

Позивам наше најстарије суграђане старије од 65 година уколико немају никог да изврши за њих набавку хране и лекова, да се јаве  позивном центру Градске управе града Суботице ради неопходне помоћ у достави  набавки. Бринемо о својим најугроженијим суграђанима и још једном их позивам да остану у својим домовима, да се придржавају свих мера заштите у борби против коронавируса, а ми им стојимо на услузи.

                                           Командант Градског штаба за ванредне ситуације
                                                   и градоначелник Богдан Лабан

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>