Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

За уређење дворишта Геронтолошког центра 28,6 милиона динара

15.01.2020.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић обишао је данас Геронтолошки центар у Суботици, објекат „Дудова шума“, и том приликом директору др Ненаду Иванишевићу уручио уговор за извођење радова предвиђених планом заштите од пожара, вредан 28.600.000 динара. Пројекат обухвата замену стаза и њихово уређење како би било омогућено кретање ватрогасних и возила Хитне помоћи, постављање нових капија, такође прилагођених уласку интервентних возила, извођење комплетне хидрантске мреже, замену расвете лед расветом и постављање сензора покрета.

13193_1.jpg

Предраг Вулетић је након уручивања уговора подсетио да је у протекле три буџетске године Покрајинска влада издвојила значајна средства за две најзначајније установе социјалне заштите у Суботици, Геронтолошки центар и Дом за децу ометену у развоју „Колевка“.

- Само у ове две установе у протекле три године уложено је око 115 милиона динара, од тога у Геронтолошки центар Суботица 71,88 милиона динара. Доделом овог уговора и средстава у износу од 28,6 милиона динара унапређују се стандарди у овој установи, пре свега ситуација која може да предвиди и некада нежељене ситуације да можемо да будемо сто посто сигурни у безбедност сваког корисника, а наравно и запосленог – истакао је Вулетић и додао да је Покрајинска влада, путем Секретаријата на чијем је челу, у протекле три године за финансирање 27 установа социјалне заштите на територији АП Војводине издвојила милијарду динара.

Ненад Иванишевић је рекао да је овај пројекат значајан јер испуњава захтеве новог закона о противпожарној заштити, којим се уређује пут којим се возила, ватрогасна или Хитне помоћи, моћи да приђу објекту.

– Ради се о путевима који више од 40 година нису реконструисани. Они сада и технички веома тешко испуњавају своју функцију. Асфалт у дворишту је испуцао и отежава кретање корисника, а ватрогасно возило моћи ће несметано да приђе Геронтолошком центру. Дај Боже да никад не затреба пут који ћемо правити, али он је веома значајан за сигурност корисника – нагласио је Иванишевић. 

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, истакао је да је уручивањем овог уговора заокружена одлична сарадња између ресорног покрајинског секретаријата и установа социјалне заштите у нашем граду.

Није било расписаног конкурса да наше установе нису добиле средства за унапређење рада и живота свих корисника. Уверен сам да ће то бити и ове године. У буџету за 2020. за услуге Геронтолошког центра помоћ и нега у кући и рад геронтолошких клубова обезбеђено је 49,4 милиона динара – навео је Ђукановић.

Предвиђени рок за извођење радова је 120 радних дана од увођења извођача радова у посао, а ово је прва реконструкција дворишног простора од 1978. године.

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја