Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Подршка социјалној инклузији ромске заједнице

24.10.2019.

У Клубу посланика у Београду данас је одржана свечаност поводом почетка пилот-пројекта сарадње са одабраним градовима и општинама у оквиру пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“. Свечаности је присуствовала и потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михајловић, која је и председница Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Србији. Споразум о спровођењу активности поменутог пројекта у име града Суботице потписао је члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић.

 13092_1.jpg

Михајловићева је том приликом истакла да је Влада Србије чврсто опредељена да инклузија ромске заједнице не буде само прича, идеја и жеља и да се у реалном животу свакодневно боримо да обезбедимо једнаке услове за Роме и Ромкиње. 

– Омогућити Ромима и Ромкињама једнаке услове да се развијају, образују, запошљавају и живе као сви остали грађани Србије за нас је важно, не због уласка у Европску унију и отварања поглавља, већ због развоја Србије, привредног развоја и тежње да сви наши грађани живе добро, квалитетно и по европским стандардима – истакла је Зорана Михајловић.

Михајловићева је додала да је овај пројекат посебно важан јер је неопходно да се сви више потрудимо да се све мере и акциони планови спроводе на локалном нивоу, те да ће Влада Србије и Координационо тело наставити да се тиме баве у сарадњи са међународним партнерима као што је ГИЗ. 

Градоначелник Београда, Зоран Радојичић, рекао је да Град спроводи политике Владе Србије када су инклузија и интеграција ромске заједнице у друштво у питању. 

– Посебно смо фокусирани на области попут социјалне заштите и добијања личних докумената, запошљавање, стамбено збрињавање и здравствену заштиту. Начин на који помажемо маргиналне групе показује колико смо као друштво социјално одговорни – навео је Радојичић. 

Амбасадор Немачке у Србији, Томас Шиб, истакао је да је интеграција маргинализованих група значајан стуб немачко-српске сарадње и да ће ГИЗ наставити да подржава координационе механизме Владе у том подухвату. 

– Значајан услов за социјалну инклузију Рома из Ромкиња су добро функционишуће државне структуре. Наставићемо да подржавамо Владу Србије, а посебно нам је драго да је 15 општина и 12 градова који показују велики ангажман и рад у овој области. Важно је и што смо укључили локалну привреду на том задатку – казао је Шиб.

 13092_2.jpg

 

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја