Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Реконструкција тротоара у чантавирском ромском насељу Халадаш

20.11.2019.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић и координатор за ромска питања Стеван Николић обишли су данас радове на реконструкцији и изградњи 470 метара тротоара у чантавирском насељу Халадаш, у коме живе припадници ромске заједнице. За реализацију ове инвестиције град Суботица и Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова обезбедили су средства у износу од два милиона динара.

13091_1.jpg 

Илија Ђукановић је, обраћајући се медијима, нагласио да се овим активностима реализује Локални акциони план (ЛАП) за унапређење услова становања Рома и Ромкиња и да су чантавирска насеља Халадаш и Халас дефинисана у ЛАП-у као приоритет у решавању проблема становања.

- Као што видите, приступ самом насељу је тежак, као и сама кретња кроз насеље, нарочито у зимском периоду или када је киша. Ово је први корак ка решавању проблема у овом насељу како би се олакшалo кретање становника који овде живе, посебно деце које има много. Овим радовима, чија укупна вредност износи два милиона динара, биће изграђено и реконструисано 470 метара стаза и нових тротоара. Средства су обезбеђена путем конкурса од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у износу од 400.000 динара, и у буџету града Суботице за ову годину у висини од 1,6 милиона динара – навео је Ђукановић.

Стеван Николић је подвукао да суботичка локална самоуправа подржава и пројекте везане за побољшање услова живота у насељима у којима живе припадници ромске заједнице.

– Имамо планска и стратешка документа, политичку вољу и обезбеђене пројекте путем којих можемо да унапредимо квалитет живота ових људи. То, наравно, не може да се уради преко ноћи, јер развој заједнице, поред новца и људи, захтева и време - рекао је, између осталог, Николић.

 

 

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја