Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Завршен пројекат „Могућности за нови почетак”

18.11.2019.

У згради Нове општине данас је обележен  завршетак пројекта „Могућности за нови почетак“. Том приликом Екуменска хуманитарна организација представила је резултате пројекта реализованог кроз три компоненте: економско оснаживање, унапређење услова становања и правна заштита. Суботичка локална самоуправа учествовала је у пројекту с циљем унапређења услова становања и процеса реинтеграције повратника у Србији у периоду од јануара 2018. до децембра 2019. године.

13081_1.jpg 

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, захвалио се и у име града Суботице, и као председник Савета за унапређење положаја Рома и Ромкиња, Екуменској хуманитарној организацији на реализацији пројекта „Могућности за нови почетак”.

- Град Суботица има успешну сарадњу са Екуменском хуманитарном организацијом од 2015. године када је потписан први споразум о сарадњи.

У току пројекта " Могућности за нови почетак"  у Суботици је помоћ у грађевинском материјалу стигла до 29 породица, 19 особа је добило помоћ за самозапошљавање и више од 450 људи је добило правну подршку – истакао је Илија Ђукановић.

Координатор пројекта Ана Биргеш је подсетила да је пројекат ове године спроведен у Војводини на четири локације: Суботици, Зрењанину, Кикинди и Житишту.

- Пројекат је био намењен повратницима по споразуму о реадмисији. Мисли се на повратнике најчешће  из Немачке, а  затим из западне Европе али увек обухвата и део,  десет до 20 одсто, локалног становништва које живи у сличним условима - рекла је Ана Биргеш.

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја