Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Министар Недимовић најавио увођење електронске управе у аграру

28.10.2019.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије, Бранислав Недимовић, и градоначелник Суботице Богдан Лабан обишли су данас четири пољопривредна газдинства на територији нашег града: фарму музних крава Стипана Брајкова у Суботици, фарму музних крава и товних грла Миклоша Балаше у Чантавиру,  фарму товних јунади Илије Ждрње у Новом Жеднику и пољопривредно газдинство за узгој свиња Бојана Иванковића, у Старом Жеднику. Недимовић је са пољопривредницима разговарао о мерама подршке аграру и најавио убрзавање административних процедура.

 13011_2.jpg

Уз подсећање да је Суботица један од највећих корисника субвенција које држава пласира пољопривредницима, да је пољопривредницима са територије града Суботице прошле године исплаћено скоро осам милиона евра подстицаја и да од 160.000 решења које изда држава, око 8.500 заврши у овом граду, министар Недимовић је истакао да то  нису само цифре, већ показатељ да људи овде знају да раде и користе подстицаје државе.

– Сточарима смо дали земљу у закуп на десет година, а спремили смо нове мере за сточарство које се тичу система унапређења товног говедарства. Ту ћемо ићи са неким мерама, у децембру ћемо ићи са набавком домаћих трактора, односно оних који се склапају у Србији. Тако да ће бити све оно што је било плус још две-три мере у 2020. години, а онда после тога да кренемо у креацију нових мера како би смо били што бржи, ефикаснији... Садашњи Закон о општем управном поступку нас ограничава, процедура траје од 100 до 120 дана и тај период треба да скратимо, да пређемо на електронску управу у аграру, да се на тај начин људи информишу о стању својих захтева – рекао је Недимовић.

Када је реч о подстицајима у  виноградарству министар је најавио две групе мера које се односе на директну набавку опреме за винарије, изградњу инфраструктуре до винарије и подизање засада.

– Сада имамо око 6.700 хектара под виноградима и то је јако мало, требало би да имамо бар од 20 до 25 хиљада хектара. Ту треба да пооштримо и царински режим да нам сировина не би долазила споља и онда се представљало као српско вино. То је веома озбиљан посао – казао је Бранислав Недимовић.

Градоначелник Лабан је нагласио да ће град Суботица и наредне године наставити да субвенционише пољопривредне кредите код пословних банака.

– То је једна од мера која ће бити предвиђена и у буџету за наредну годину. Уз помоћ републике и покрајине наши пољопривредници ће моћи да рачунају на јаку подршку, надамо се да ће уз све ове подстицаје што више људи остати на селу и бавити се пољопривредом – рекао је Богдан Лабан.

Међу домаћинима који су данас угостили министра и градоначелника је и Стипан Брајков, који се годинама бави сточарством.

– Годинама смо  тражили да се закуп државне земље омогући на период од десет година. Тај захтев је коначно усвојен, тако да сада можемо да се посветимо дугорочном планирању своје производње, без  неизвесности око закупа.  Сада је можемо ’дотерати’ по нашим плановима, можемо је пођубрити, посејати луцерку и на другим локацијама. Да вам будем искрен, ја на време и уредно плаћам све своје доприносе. Што се тиче субвенција, нешто мало касне, али добро, није битно, важно је добити, а не давати – изјавио је Брајков.

Поред министра Бранислава Недимовића и градоначелника Богдана Лабана, пољопривредна газдинства обишли су и члан Градског већа Срђан Самарџић и начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић.

13011_4.jpg

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>