Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Обележен Светски дан кичменог стуба

16.10.2019.

На главном градском тргу данас је Академија корективне гимнастике „Корак“ јавним часом са сетом вежби, које су извели ученици средњих школа и Школског центра „Доситеј Обрадовић,“ обележила Светски дан кичменог стуба и почетак реализације пројекта „Време је здравље” за који је средства обезбедила Канцеларије за младе. Ученици су симболично у пет до 12 вежбајући на Тргу упозорили на значај превенције код све учесталијег проблема међу децом – деформитета кичме.

 12994_1.jpg

Обележавању Светског дана кичменог стуба присуствовала је и члан Градског већа задужена за образовање Наташа Алексић. Она је том приликом подсетила на значај  редовног вежбања  које помаже одржавању здраве кичме.

- Савремени начин живота, који подразумева вишесатно седење, најчешће испред компјутера, донело је бројне проблеме са кичменим стубом многим људима без обзира на пол или године. За дечију кичму нарочито је погубно неправилно и предуго седење пред рачунаром и телевизором. Данашњи перформанс нас је на добар начин подсетио на значај редовног вежбања и одржавања здраве кичме – истакла је Наташа Алексић.

Представник Академије „Корак” Љубомир Станкић је нагласио да је корективно вежбање  најбоља превенција за настанак деформитета кичменог стуба и подсетио на њихов став  да Суботица треба да постане Центар корективног вежбања.

- Све више причамо о проблемима кичменог стуба код школараца,  али још увек нисмо довољно свесни колико је важно бавити се физичком  активношћу само 15 минута дневно. У Академији покушавамо да од најранијег детињства учврстимо здраве навике код деце – рекао је Љубомир Станкић.

Академија „Корак" броји преко 4.000 полазника, од три до 77 година старости.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>