Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Изграђен мултифункционални спортски терен у Новом Жеднику

23.07.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, члан Градског већа задужен за област спорта и омладине Немања Симовић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић  обишли су данас новоизграђени мултифункционални терен за кошарку, рукомет и мали фудбал са тартан подлогом у Новом Жеднику. Инвестиција вредна седам милиона динара комплетно је финансирана средствима из буџета града Суботице.

 12830_1.jpg

Улагања у изградњу нове спортске инфраструктуре у протекле три године су, према речима градоначелника Богдана Лабана, била изузетно велика.

- На Градском стадиону смо након 40 година обновили атлетску стазу, травнату подлогу, рефлекторе, а ове године почиње реконструкција целог Градског стадиона што подразумева нове трибине и пратеће садржаје. Очекујемо да радови почну у новембру и да за годину дана имамо један Градски стадион  по европским стандардима – рекао је Богдан Лабан. 

У протеклом периоду око 40 милиона динара, подсетио је,  уложено је у Халу спортова која је коначно климатизована али притом нису заборављене месне заједнице, а ни улагања у спортску инфраструктуру у школама.

- Отворили смо шест нових  спортских терена у школама, а у месним заједницама ово је пета инвестиција вредна око седам милиона динара. Пре месец дана изграђен је нови спортски терен у Чантавиру,  данас предајемо на употребу нови спортски терен у Новом Жеднику чиме потврђујемо да желимо равномеран развој спортске инфраструктуре у свим месним заједницама – нагласио је Богдан Лабан.    

Председник Скупштине Mесне заједнице Нови Жедник Душко Петровић изразио је захвалност градоначелнику и његовим сарадницима што су разумели потребе становника Новог Жедника и омогућили да  у кратком периоду добију мултифункционални  спортски објекат.

- Захвалио бих се градоначелнику и у име грађана Новог Жедника и Спортског друштва, јер нам  је у претходном периоду у више наврата пружена помоћ како у раду тако и у организацији манифестација. Овај спортски терен је леп поклон уз који ће наш Фудбалски клуб „Препород“ да прослави јубилеј - осамдесет година од оснивања – казао је Душко Петровић.

А пре само три године на простору данашњег Спортског центра у Новом Жеднику била је ливада.

- Из године у годину трудили смо се да променимо изглед овог дела Новог Жедника тако што смо додавали спортске садржаје. Направили смо ресторан, трибине, теретану на отвореном, сада овај мултифункционални терен. Једноставно стварамо услове да би становници Новог Жедника могли да се баве спортом – додао је Душко Петровић.

 

 

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
«Desiré»   (23.11.2019.-30.11.2019.)