Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Геронтолошком центру уговори вредни 6,3 милиона динара

24.06.2019.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је директору Геронтолошког центра у Суботици Ненаду Иванишевићу два уговора, вредна укупно 6,3 милиона динара.  То је, како истичу у овој установи, најлепши поклон ресорног секретаријата за 41. рођендан Геронтолошког центра у Суботици.

 12772_1.jpg

У праоници Геронтолошког центра у Суботици годишње се опере 30.000 килограма веша. Како би тај посао био олакшан, као и припрема топлих оброка за старе, у опремање централне кухиње и праонице веша биће инвестирамо шест милиона динара. Поред тог уговора, Предраг Вулетић је директору Иванишевићу уручио и уговор вредан 300.000 динара којим ће се бити исказана подршка породици кроз саветодавне и социјално-едукативне услуге.

- И овај други пројекат, у износу од 300.000 динара, има за циљ да ојача капацитете и медијску присутност инфо-центра, јер је то веома важно. С друге стране, хоћемо да омогућимо да наши грађани и корисници што више и што боље користе права из социјалне заштите која им закон дозвољава - нагласио је Ненад Иванишевић.

Предраг Вулетић је истакао да је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова до сада са укупно 43 милиона динара подржао пројекте Геронтолошког центра у Суботици, али и осталих установа социјалне заштите у Војводини.

- И овога пута смо доделили 113 уговора за унапређење услуга социјалне заштите. Од тога, 50 милиона динара је одобрено за инвестиционе активности, десет милиона за програмске и десет милиона динара, такође, за унапређење нивоа социјалне заштите, али у оквиру невладинског сектора, односно удружења грађана – навео је Вулетић и додао да је посредством ресорног секретаријата Влада АП Војводине у протекле три године, уложила 600 милиона и 700.000 динара у унапређење услуга социјалне заштите свих 27 установа у Војводини.

Путем овог конкурса средства су, поред Геронтолошког центра, добили и Дом за децу ометену у развоју „Колевка“,  Фондација „Тијана Јурић“, Градско удружење инвалида рада и Удружење „Аутизам“.

- У последње три године мислим да није прошао ниједан конкурс да установе социјалне заштите из Суботице нису добиле средства за подизање нивоа услуга и побољшању рада и живота запослених, корисника и станара. Драго ми је што су поред установа, препозната и наша удружења – рекао је члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић.

 

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја