Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Одржана трибина „Едукацијом против трговине људима“

13.02.2019.

У организацији Локалног тима за борбу против трговине људима и Удружења грађана „Атина“ у просторијама Градске организације Црвеног крста Суботица данас је одржана трибина под називом „Едукацијом против трговине људима“. На трибини је било речи о томе како препознати, пријавити и документовати случајеве радно-заснованог насиља и трговине људима.

12421_1.jpg 

Координатор Локалног тима за борбу против трговине људима Илија Ђукановић истакао је да ће Локални тим за борбу трговине људима своје активности у овој години усмерити на едукацију и превенцију, пре свега, деце, ђака и родитеља, али и запослених у установама социјалне, здравствене заштите и образовања.

Неки од наших чланова, попут Фондације 'Тијана Јурић', већ су урадили едукацију за родитеље, тако да ћемо током године имати велики број активности у циљу едукације и превенције трговине људима - нагласио је Ђукановић.

Он је подсетио да је на тему едукације и превенције одржан јавни час у Политехничкој школи.

-Ученици виших разреда били су тада у прилици да саслушају и поразговарају са ауторкама специјалне емисије ’Жена у кутији’. Данашња трибина само је наставак активности које ће бити заступљене током целе године – казао је Илија Ђукановић.

На трибини је о примерима из праксе говорио проф. др Слободан Савић, са Института за судску медицину Медицинског факултета у Београду.

- Недостатак медицинских доказа један је од главних разлога због којег починиоци овог тешког кривичног дела пролазе некажњено.  Циљ данашње трибине је да стручној јавности укаже на који начин могу да препознају жртву насиља, који су медицински проблеми са којима се те особе суочавају, као и како да докажу трагове насиља и осталих штетних последица овог кривичног дела - истакао је Слободан Савић. 

Према речима Адријане Радојчић, члана Удружења грађана „Атина“, које већ 16 година пружа помоћ и подршку жртвама трговине људима, проблем је и то што пријављивање овог кривичног дела врло ретко долази од самих жртава, због специфичног положаја у којем се налазе, а то су потпуна искљученост, застрашивање и мучење које свакодневно проживљавају.

Наше искуство је показало да су то и даље најчешће жене, односно девојчице испод 18 година, отргнуте из сопствених породица и окружења, а затим се веома дуго задржавају у тој ситуацији, најчешће због страха и насиља које трпе од стране починиоца – напоменула је Адријана Радојчић.

 

 

 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>