Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Донација за Народну кухињу

08.02.2019.

Традиционална привредна и туристичка манифестација „Туријска кобасицијада” одржана је данас на Тргу цара Јована Ненада. Гости из Турије и ове године представницима Градске организације Црвеног крста Суботица за потребе Народне кухиње предали су поклон – 50 килограма свеже кобасице. У име суботичке локалне самоуправе примопредаји донације присуствовао је члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић.

12410_1.jpg 

– Данас су нам 18. пут гости мајстори из Турије којима желим да се захвалим и на овогодишњој донацији која Народној кухињи много значи. Град Суботица је у буџету за 2019. годину определио 31,2 милиона динара за програм Народне кухиње коју реализујемо преко Црвеног крста – рекао је Илија Ђукановић.

У програму Народне кухиње, истакао је, Суботица има 1.200 корисника што је чини највећом на територији АП Војводине.  

– Значајно је да ће део хране из ове донације бити дистрибуиран и до 21 особе у привременом прихватилишту које је још увек отворено – нагласио је Ђукановић.

Стручни сарадник Црвеног крста Суботица, Миодраг Варо, захвалио је удружењу из Турије на донацији и подсетио да у минулих 18 година, колико долазе у Суботицу, ниједном нису заборавили да помогну Народној кухињи, онима којима је то најпотребније.

Оно што Турија може да направи представља се већ дуже од две деценије у Новом Саду, Сомбору и Суботици, навео је Иштван Тот, члан Управног одбора „Кобасицијаде“.

- У сарадњи са Црвеним крстом и градом Суботица овде смо да продужимо ту традицију. Ми смо ушли у Гинисову књигу рекорда и сада чекамо неког изазивача да би показали да можемо и боље и више од тога – подсетио је Иштван Тот.

Чувена „Кобасицијада” у Турији биће одржана од 22. до 24. фебруара, а посетиоцима ће бити представљена кобасица дугачка 2035 метара која ће се продавати на – метар.

 12410_2.jpg

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја