Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Суботички симфонијски оркестар одушевио публику

28.12.2018.

На традиционалном новогодишњем концерту одржаном вечерас у Великој већници Градске куће, Суботички симфонијски оркестар представио се атрактивним репертоаром. Сјајним извођењем дела Штрауса, Дворжака, Хачатурјана и Чајковског, овај оркестар, састављен од врхунских солиста и оркестарских музичара, одушевио је суботичку публику.

12316_1.jpg 

Суботички симфонијски оркестар је имао фантастичну динамику. Форте (форте, јако) који је обично гласан, код њих звучао мекано и топло, а пијано (пиано, тихо), који краси европске и светске оркестре, красио је на вечерашњем концерту и овај оркестар. За овакво свирање оркестра огромне заслуге имао је и диригент Микица Јевтић, стални диригент Српског народног позоришта у Новом Саду.

Солисткињу  колоратурни сопран, Александру Станковић публика је поздравила великим аплаузом.  Огромно одушевљење публике , срдачност и топлине, као и овације на крају, узвраћени су њеним маестралним извођењем арија из опера Пучинија, Дворжака, и арија „Аделе“ из оперете „Слепи миш“ Јохана Штрауса, кроз које је показала свој раскошни глас и таленат.

Присутне у Великој већници поздравила је заменица градоначелника Тимеа Хорват.

Драго ми је што ћемо вечерас, у овом прелепом здању, уживати у богатом програму, предивним звуцима и сјајним аранжманима Суботичког симфонијског оркестра, састављеног од врхунских уметника које је окупио наш суграђанин, професор виолине Милош Николић. Поред традиционалног новогодишњег концерта посвећеног љубитељима класичне музике, суботичка локална самоуправа и Туристичка организација града Суботице и ове године, 31. децембра, поклања својим грађанима и гостима Суботице дочек Нове године на централном градском тргу. У уверењу да ћемо и вечерас, и у новогодишњој ноћи, уживати у богатим програмима извођача, у име суботичке локалне самоуправе, градоначелника Богдана Лабана и своје име, вама и вашим породицама желим добро здравље и пуно среће, успеха и радости у новој 2019. години – истакла је Тимеа Хорват.

12316_2.jpg

 

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја