Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Отворен шести по реду „Зимски фестивал традиције“

08.12.2018.

На Палићу, код „Мале гостионе“, данас је почео шести по реду „Зимски фестивал традиције“. Дводневну манифестацију, у оквиру које је организована изложба локалних производа и међународно такмичење у печењу чварака, отворио је заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Роберт Отот. Свечаном отварању присуствовали су заменик градоначелника Суботице Тимеа Хорват и члан Градског већа задужен за област пољопривреде Шимон Острогонац.

 12282_1.jpg

Обраћајући се излагачима, такмичарима, организаторима Фестивала и грађанима који су пратили манифестацију, Тимеа Хорват је рекла да верује да ће се лоше време праћено кишом ускоро пролепшати и да ће заједно уживати у овој зимској чаролији. Свима је пожелела леп провод, такмичарима да им се труд исплати и да уживају у истопљеним чварцима, а излагачима да се боље упознају, размене искуства и што успешније промовишу и продају своје производе.

Роберт Отот је, отварајући манифестацију, између осталог рекао да је у аграрној политици Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, у циљу постизања бољих производних резултата по јединици површине, акценат стављен на подстицање интензивних грана пољопривредне производње као што су повртарство, воћарство, виноградарство, што је и уврштено у конкурсне линије.

– Предност се даје онима који газдују на малим површинама, затим постоји могућност да пољопривредници конкуришу и са предрачунима, а особе млађе од 40 година и жене код већине наших конкурса могу да рачунају на рефундирање трошкова и до 70 одсто. Да су нам локални производи важни показује и чињеница да сваке године издвајамо значајна средства у нашем буџету уза набавку нове опреме у сектору воћарства и повртарства, и то за чишћење, прање, сортирање, калибрацију и обележавање производа. Исто тако, већ годинама подржавамо и традиционалне манифестације које имају за циљ промоцију локалних производа – нагласио је Роберт Отот.

У оквиру изложбе локалних производа представљени су и нови производи бренда „Јулишка“, као и бројне рукотворине путем којих ће се промовисати стари занати. Пројекат сарадње Мађарске и Србије у оквиру ИПА пројекта, у изградњи бренда уз осигурање квалитета за промоцију локалних агропроизвода и пољопривредника у прекограничном региону, суфинансира Европска унија, уз подршку суботичке локалне самоуправе.

Организатори „Зимског фестивала традиција“ су Удружење „Лудашпуста“ и месара „Ноге“, из Суботице.

12282_2.jpg

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>