Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Пензионерима на селу услуге као и у Суботици

16.11.2018.

Чланови геронтолошких клубова у Бајмоку, Новом Жеднику, Малој Босни и Ђурђину од 1. децембра ће, као и пензионери који припадају неком од шест клубова у Суботици, имати могућност да користе услуге ручка, прања и пеглања веша. Проширење обима услуга Отворене заштите Геронтолошког центра у Суботици обезбеђено је захваљујући већим издвајањима из буџета града Суботице, која су у односу на прошлу годину већа за око 15 одсто.

 12231_1.jpg

На тај начин, пензионери који живе у ова четири суботичка приградска насеља изједначиће се са пензионерима који су чланови неког од још шест клубова у граду, а посредством којих, у оквиру службе Отворене заштите, Геронтолошки центар окупља око 7.800 најстаријих суграђана.

– Од 1. децембра ћемо, и морам да кажем да је то за више од 40 година постојања ове службе први пут, моћи да понудимо и у Бајмоку и у Ђурђину и у Новом Жеднику и, надам се, у новим геронтолошким клубовима у Малој Босни, да корисници тих наших клубова буду и корисници свега онога што је карактеристика  централних градских клубова. Дакле, ни један пензионер који је члан нашег геронтолошког клуба неће осетити никакву разлику зато што живи на селу – рекао је директор Геронтолошког центра у Суботици, др Ненад Иванишевић.

Поред припремљеног ручка и опраног и испегланог веша, чланови геронтолошких клубова у Бајмоку, Новом Жеднику, Малој Босни и Ђурђину имају  прилику да користе и услуге фризера, педикира и маникира. То је омогућила суботичка локална самоуправа тако што је повећала издвајања не само за услуге Геронтолошког центра него и друге облике социјалне заштите старих лица.

– Као Градска управа направили смо велики искорак у односу на претходну годину јер смо повећали издвајања у тим областима за неких 1,8 одсто само у односу на претходну годину што, сложићете се, није мало, јер тај износ достиже 5,8 милиона динара. Уз то, као помоћ за финансирање услуге „Помоћ и нега у кући“ издвојили смо око  негде 44 милиона динара, што је, опет, негде око 15одсто више у односу на претходну годину – истакла је Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друштвене делатности града Суботица.

Планирано је да ове услуге у оквиру службе Отворене  заштите Геронтолошког центра  из Суботице добију и клубови  у Старом Жеднику, Мишићеву и Вишњевцу, чије отварање је планирано током наредне две године. Тако би, уз кориснике услуга помоћи и неге у кући, број корисника услуга Геронтолошког центра у Суботици достигао број од 12.000 пензионера, што је око десет одсто укупног становништва града на северу Бачке, по чему би Геронтолошки центар из Суботице заузео прво место у Србији.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја