Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Одржана трибина „Војводино, деца ти се рађала“

09.11.2018.

Удружење „Корак сигурности“ организовало је данас, у Плавој сали Градске куће, трибину посвећену мерама пронаталитетне политике у нашем граду, али и у целој Војводини, под називом „Војводино, деца ти се рађала”.

12216_1.jpg 

Говорећи о мерама демографске и популационе политике, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, истакао је да је само у овој години издвојено 727 милиона динара, што ће бити тренд и у наредној.

– Поред старих мера, а то су субвенција за треће дете и вантелесну оплодњу, Покрајина уводи и нове – конкурс за унапређење стамбеног питања породицама у којима се роди треће и четврто дете, а од 1. јануара 2019. године и помоћ незапосленим мајкама – најавио је Вулетић.

Секретар Секретаријата за друштвене делатности Градске управе града Суботице, Jасмина Стевановић, истакла је да суботичка локална самоуправа у значајној мери доприноси мерама  демографске и популационе политике Владе Србије и Покрајинске владе.

У градском буџету издвојено је 1,8 одсто више за област социјалне заштите и мере социјалне политике, што је и обавеза, будући да је Суботица један од ретких градова са позитивним природним прираштајем. Спремни смо увек да идемо корак напред и унапредимо ниво услуга на територији града које су у склопу мера популационе политике – нагласила је Јасмина Стевановић.

Пројекат „Војводино, деца ти се рађала“ подржан је на покрајинском нивоу, док је пројекат „Суботицо, деца ти се рађала“ подржала локална самоуправа.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја