Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Рекордан број учесника у „Ноћи истраживача“

29.09.2018.

Овогодишња „Ноћ истраживача“ окупила је рекордан број учесника у Суботици. Ова манифестација, одржана под мотом „Истражуј кроз ноћ, у знању је моћ“, окупила је 180 учесника из основних и средњих школа, као и високообразовних установа.

12164_1.jpg 

Чланица Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, изразила је задовољство што су се ове године манифестацији прикључиле  културне установе.

- Културе је било пре нас, а биће је и после нас. Од изузетног значаја је да се деца упознају са нашом традицијом, размене сопствена искуства и прошире своје знање, како из науке тако и из културе, и развију позитиван однос према ове две области – истакла је Наташа Алексић.

Европска „Ноћ истраживача“ први пут је повезала науку и културу. Била је то прилика да се присутни упознају са радом Градског музеја, чија су врата била „отворена“ у току трајања манифестације, као и да погледају неколико традиционалних народних ношњи, које су представили чланови ОКУД „Младост“.

Координатор „Ноћи истраживача“ у Суботици др Златко Човић објашњава да су организатори у почетку имали недоумицу како да повежу културу и науку, а да су онда увидели да је у питању интердисциплинарни приступ.

- Мислим да су урадили заиста одличан посао и да су на прави начин показали нашој заједници да се са науком увек можемо бавити, што и јесте циљ ове манифестације - нагласио је др Човић.

Европска Ноћ истраживача у Србији финансирана је из програма „ХОРИЗОН 2020“ који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма Марија Склодовска-Кири.

Сва научна дешавања ове године реализована су кроз три пројекта у следећим градовима: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Уб, Ужице, Свилајнац, Ћуприја, Јагодина, Смедерево, Рановац, Чачак, Лесковац, Нови Пазар, Књажевац, Деспотовац, Крушевац, Трстеник, Неготин, Суботица, Зрењанин, Инђија, Кикинда, Шабац, Бечеј, Зајечар. 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>