Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Обележен Међународни дан старих

01.10.2018.

Међународни дан старијих особа – 1. октобар - обележен је манифестацијом на централном градском тргу, у организацији Геронтолошког центра Суботица, „Каритасa“ и суботичке локалне самоуправе.

12151_1.jpg 

У нашем граду, где је, како је речено, четвртина становништва старија од 65 година, ове године из градског буџета издвојено је 3,9 милиона динара за услуге помоћи и неге у кући посредством Кола српских сестара и организације „Каритас“. Поред тога, 6.000 пензионера, чија су месечна примања мања од 26.000 динара, има право на бесплатан градски превоз, а остали се аутобусима „Суботица-транса“ возе по повлашћеним ценама.

- Град Суботица је током 2018. године за Геронтолошки центар из буџета издвојио 44 милиона динара, што је за 16 одсто више у односу на прошлу годину. Средства су намењена за реализацију услуге 'Помоћ и нега у кући' и рад геронтолошких клубова. Дакле, за укупно 10.000 наших суграђана ми издвајамо средства како би се унапредио њихов положај – истакао је, обраћајући се медијима, члан Градског већа града Суботице задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић.

Директор Геронтолошког центра, др Ненад Иванишевић, нагласио је да би у наредном периоду требало више да бринемо о старијим особама.

- Порука јесте, не пензионерима него свима нама, да треба више да бринемо о тим људима. Ти људи су себе уградили у нас. И када је било коме од родбине тешко да назове телефоном или обиђе људе у Геронтолошком центру нека се сети сваке ноћи које је његова мајка устајала када је њему било тешко. Дакле, никада немојмо да заборавимо људе који су нас створили – поручио је Иванишевић.

Поводом Међународног дана старих приређена је изложба ручних радова, организовани лекарски прегледи и уприличена дружења.

Међународни дан старијих особа се у свету и код нас обележава 1. октобра, у складу са Резолуцијом 45/106 коју је прогласила Генерална скупштина УН 14. децембра 1990, са циљем да се нагласи важност осигуравања животног окружења које се може прилагодити потребама и способностима становника трећег доба.

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја