Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Свечано отворен дванаести Међународни и регионални „Суботички сајам”

31.05.2018.

У Суботици је данас почео дванаести Међународни и регионални „Суботички сајам” на коме ће се до суботе 2. јуна, на око 1.800 квадратних метара изложбеног простора у и око суботичке Хале спортова и на више од 30 штандова представити 182 излагача из Србије, Италије, Словеније, Мађарске, Хрватске, Републике Српске и Црне Горе. Партнер овогодишњег сајма је град Блед, из Словеније, са којим је Суботица чланица Мреже европских језера (nEUlakes). Манифестацију је свечано отворио градоначелник Суботице Богдан Лабан.

11882_1.jpg 

Уз кратак осврт на досадашње сајмове привреде у Суботици, градоначелник Лабан је истакао да је чињеница да је његов кабинет током протекле непуне две године реализовао све што је најављено да ће се урадити и да  дела, а не празне речи и обећања, карактеришу рад актуелне градске власти.

- Град Суботица се од 2016. године налази у спољнотрговинском суфициту од седам до 10 одсто, што се први пут дешава од краја осамдесетих година прошлог века. У Слободној зони и Привредној зони ’Мали Бајмок’, где је тренутно радно ангажовано око 6.000 радника, број запослених је у сталном порасту. У Суботици је, 30. априла 2018. године, у Филијали Националне службе за запошљавање евидентирано 5.990 активно незапослених лица. У односу на исти период 2015. године, када је на евиденцији било 9.990 незапослених, број незапослених смањен је за 4.000, односно за 40 одсто – истакао је Богдан Лабан.

Република Србија, Аутономна покрајина Војводина и Град Суботица, навео је, предузимају све да Палић поново стане уз раме са најелитнијим европским туристичким дестинацијама. Тренутно су у току јавна улагања у постојеће објекте на Палићу како би се повећала њихова атрактивност и функционалност.

11882_2.jpg 

– Сређују се стазе уз обалу језера Палић и у Великом парку. Очекујемо да ће до краја 2018. године тај простор добити потпуно другачији изглед. Објекти Велика тераса и Летња позорница додатно се уређују од прошле године и њихова функционалност, као места за конгресе, концерте и друге манифестације, значајно је побољшана. У инфраструктурно опремање Палића током 2017. године уложено је 118,5 милиона динара. За инвестиционе пројекте који су већ у фази реализације, у 2018. години предвиђена су улагања у износу од 88 милиона динара. Приоритет за инвестирање у развој Палића има приватни сектор. У току се разговори са потенцијалним инвеститорима заинтересованим за улагање у изградњу хотела са припадајућим велнес и спа центром. То је садржај који у овом тренутку недостаје Палићу – нагласио је градоначелник Лабан.

Он је подсетио да је Сајам у Суботици место сусретања и повезивања привредника, манифестација на којој се размењују идеје, информације, знања и искуства, место где се успостављају пословни контакти.

- Значај Међународног и регионалног Суботичког сајма огледа се и у чињеници да промовише стратешке циљеве у области привреде овог региона, усаглашене са привредном политиком наше земље – подвукао је градоначелник Богдан Лабан.

Присутнима у Хали спортова обратио се и в. д. директора Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа Слободан Војиновић, који је свим гостима пожелео пријатан боравак у нашем граду, а учесницима Сајма и успешне пословне контакте.

11882_3.jpg 

„Суботички сајам 2018” биће отворен од 10.00 до 19.00 часова, 31. маја и 1. јуна, док ће у суботу, 2. јуна, на дан затварања, бити отворен до 14. часова. Улаз за све  посетиоце је бесплатан.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја