Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Реконструисани спортски терени на Палићу

30.04.2018.

Градоначелник Суботица Богдан Лабан данас је са својим сарадницима обишао реконструисане спортске терене у оквиру Спортско-рекреативног центра „Јанко Пејановић“ на Палићу и симболичним уручењем кључева ограђеног спортског комплекса директору ДОО „Парк Палић“, Небојши Дарабошу, предао терене на управљање овом предузећу. После 17 година реновирани рукометни, кошаркашки и два одбојкашка терена поново су доступни свим грађанима, спортистима и рекреативцима.

11816_1.jpg

Уз подсећање да је 7. марта ове године, приликом пуштања у рад новог система за климатизацију у Хали спортова, најавио да ће се предузети све што је неопходно да се спортски терени на Палићу у потпуности реновирају до првомајских празника, градоначелник Лабан је истакао да је то обећање испуњено и да је за реализацију ове инвестиције из градског буџета опредељено 10 милиона динара.

– У сарадњи са друштвено одговорном компанијом НИС обезбеђена су и додатна средства у висини од три милиона динара, намењена за постављање тартан подлоге на ове спортске терене. Теренима ће управљати ДОО ’Парк Палић’ и бесплатно ће моћи да их користе сви наши суграђани. Захваљујем се Јавном предузећу за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, ЈКП ’Чистоћа и зеленило’ и свима који су допринели да, након скоро две деценије, ове терене вратимо у функцију и да данас овако лепо изгледају – нагласио је Богдан Лабан.

И у наредном периоду, додао је, суботичка локална самоуправа ће наставити интензивне радове на изградњи нове спортске инфраструктуре.

– Министарство омладине и спорта расписало је тендер за изградњу нове атлетске стазе на нашем Градском стадиону. Према информацијама из тог министарства, током јула можемо да очекујемо почетак радова на изградњи атлетске стазе – рекао је градоначелник Лабан.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић, навео је, између осталог, да је то предузеће извело све радове на спортским теренима, да је уграђено 1.700 квадратних метара асфалта, 280 метара ограде типа ’палисада’ и да су започети радови на околним тротоарима који ће ове терене повезати са обалом Палићког језера. Реконструисане су, казао је, и трибине, а сви терени су осветљени са 20 нових светиљки постављених на десет нових стубова.

11816_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја