Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Покрајина помаже унапређење социјалне заштите у Суботици

20.04.2018.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, и директор Геронтолошког центра у Суботици, др Ненад Иванишевић, потписали су уговоре о додели бесповратних средства у вредности од четири милиона динара за реализацију два пројекта: опремање домских објеката Геронтолошког центра, односно перионице, у висини од три милиона динара, и поновно увођење услуге „сеоског домаћина“, у висини од милион динара.

11799_1.jpg 

Средства су опредељена на основу конкурса ресорног покрајинског секретаријата којим су се финансирале мере, активности и програми у области социјалне заштите у 2018. години. Право учешћа имале су установе социјалне заштите, као и удружења грађана.

Предраг Вулетић је том приликом навео да је 65 милиона динара бесповратних средстава намењено за унапређење социјалне заштите у установама чији је оснивач АПВ, да таквих установа на територији АП Војводине има 27 и да су, поред њих, средстава додељена и центрима за социјални рад, као и невладиним организацијама.

– У оквиру мандата ове Покрајинске владе, од јуна 2016. године па до данас, у Геронтолошки центар у Суботици уложено је више од 11 милиона динара, како кроз инвестиције, тако и кроз програмске активности – истакао је Вулетић.

Ненад Иванишевић је рекао да ће се средства у износу од три милиона динара искористити за куповину опреме за перионицу.   

– Набавка опреме за перионицу нам је веома важна јер она ради 24 сата дневно свих 365 дана у години, а исто тако је значајан и пројекат услуге „сеоског домаћина“, који ће трајати шест месеци и треба да буде на услузи нашим најстаријим суграђанима у руралним срединама. Оба пројекта много значе за побољшање живота,  што корисника у установи, што ван институције и ја користим прилику да се још једном захвалим покрајинском секретаријату и секретару што свим својим акцијама значајно подржавају све оно што ми заједно радимо, на добробит корисника – нагласио је Иванишевић.

Потписивању уговора присуствовао је и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, који је рекао да социјалне установе у нашем граду имају  квалитетне пројекте и да су Покрајинска влада и ресорни покрајински секретаријат препознали значај тих пројеката.

– На конкурсу, средства је добио и Дом за ометену децу ‘Колевка’ за два пројекта у укупној вредности од 1,3 милиона динара – казао је Ђукановић.

 

 

 

 

 

 

 

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја