Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Актуелности

Покрајина помаже унапређење социјалне заштите у Суботици

20.04.2018.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, и директор Геронтолошког центра у Суботици, др Ненад Иванишевић, потписали су уговоре о додели бесповратних средства у вредности од четири милиона динара за реализацију два пројекта: опремање домских објеката Геронтолошког центра, односно перионице, у висини од три милиона динара, и поновно увођење услуге „сеоског домаћина“, у висини од милион динара.

11799_1.jpg 

Средства су опредељена на основу конкурса ресорног покрајинског секретаријата којим су се финансирале мере, активности и програми у области социјалне заштите у 2018. години. Право учешћа имале су установе социјалне заштите, као и удружења грађана.

Предраг Вулетић је том приликом навео да је 65 милиона динара бесповратних средстава намењено за унапређење социјалне заштите у установама чији је оснивач АПВ, да таквих установа на територији АП Војводине има 27 и да су, поред њих, средстава додељена и центрима за социјални рад, као и невладиним организацијама.

– У оквиру мандата ове Покрајинске владе, од јуна 2016. године па до данас, у Геронтолошки центар у Суботици уложено је више од 11 милиона динара, како кроз инвестиције, тако и кроз програмске активности – истакао је Вулетић.

Ненад Иванишевић је рекао да ће се средства у износу од три милиона динара искористити за куповину опреме за перионицу.   

– Набавка опреме за перионицу нам је веома важна јер она ради 24 сата дневно свих 365 дана у години, а исто тако је значајан и пројекат услуге „сеоског домаћина“, који ће трајати шест месеци и треба да буде на услузи нашим најстаријим суграђанима у руралним срединама. Оба пројекта много значе за побољшање живота,  што корисника у установи, што ван институције и ја користим прилику да се још једном захвалим покрајинском секретаријату и секретару што свим својим акцијама значајно подржавају све оно што ми заједно радимо, на добробит корисника – нагласио је Иванишевић.

Потписивању уговора присуствовао је и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, који је рекао да социјалне установе у нашем граду имају  квалитетне пројекте и да су Покрајинска влада и ресорни покрајински секретаријат препознали значај тих пројеката.

– На конкурсу, средства је добио и Дом за ометену децу ‘Колевка’ за два пројекта у укупној вредности од 1,3 милиона динара – казао је Ђукановић.

 

 

 

 

 

 

 

 

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја