Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Завршена адаптација ОШ „Соња Маринковић“

08.02.2018.

Свечаном приредбом, којој су присуствовали градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима, директори основних и средњих школа и представници Школске управе Сомбор, у Основној школи „Соња Маринковић“ обележен је завршетак радова на адаптацији школске зграде. Средства за преуређење комплетног објекта у висини од 48 милиона динара обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

11672_1.jpg 

Директор ОШ „Соња Маринковић“ Пајица Башић рекао је, тим поводом, да је, по завршеној јавној набавци и одабиру извођача радова, у јуну 2017. године почела реконструкција школског објекта која је обухватила: комплетну замену прозора; изолацију школског објекта; сређивање фасада; потпуну замену олука; замену подова; комплетну реконструкцију водоводне и канализационе мреже; потпуну замену осветљења ЛЕД расветом и реконструкцију и кречење школског објекта.

 11672_2.jpg

– У нашој школи, коју похађа 800 ученика распоређених у 34 одељења, настава се изводи у два објекта. Обновили смо централни објекат, али нисмо занемарили ни објекат где се настава изводи за ниже разреде. У њему смо заменили прозоре, окречене су све учионице, обновљена је фасада школе. У том објекту ради и продужени боравак који тренутно похађа 130 ученика и нуди организовану исхрану за ученике. Данас школа поседује 21 учионицу опремљену рачунарима и пројекторима. У оба објекта потпуно је реконструисана интернет мрежа и оба објекта имају видео-надзор са 30 камера – истакао је Пајица Башић.

Градоначелник Лабан је изразио задовољство што су радови завршени у рекордном року и подвукао да су Влада Србије, али и Град Суботица, у реконструкцију школа уложили више за једну годину него што је улагано деценијама уназад.

– Управо оно што је председник Републике Србије говорио о великом друштвеном пројекту обнове школа и здравствених установа данас видимо на делу, у готово свим крајевима наше земље. Упорношћу и добрим радом Канцеларије за управљање јавним улагањима, а уз одличну сарадњу са локалном самоуправом, поред сада већ адаптираног објекта ОШ 'Соња Маринковић' ове године у нашем граду завршиће се и радови на адаптацији и рестаурацији фасада и унутрашњег простора објекта средње Хемијско-технолошке школе – нагласио је Богдан Лабан.

 11672_3.jpg

У буџету смо, додао је, и за ову годину планирали помоћ Града Суботице у пројектном финансирању основних и средњих школа, као и установа предшколског образовања.  

– На тај начин желели смо да помогнемо школама да стекну услове да конкуришу за пројекте из иностраних фондова и за конкурсе на покрајинском и републичком нивоу. По том основу, многе образовне установе већ су добиле средства за своје пројекте и на тај начин побољшале услове рада са децом – рекао је градоначелник Лабан.

 11672_4.jpg

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података