Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Сеоске куће за 30 избегличких породица

06.02.2018.

Представницима 30 избегличких породица из Босне и Херцеговине и Хрватске, које до сада нису трајно збринуте, данас су, у Великој већници Градске куће, свечано уручени уговори за куповину сеоских кућа са окућницом. Уговори су додељени у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма (РСП) у Републици Србији.

 11663_1.jpg

Обраћајући се присутнима у Великој већници, градоначелник Суботице Богдан Лабан изјавио је да смо на крају једног вишемесечног пројекта у који је суботичка локална самоуправа, са партнерима и донаторима, уложила велику труд, да су резултати пред нама и да је задовољан што ће 30 избегличких породица решити стамбено питање.

Уз констатацију да на тај начин јачамо и нашу заједницу у целини, он је истакао да ово јесте прави израз бриге о нашим суграђанима који су због ратних дешавања из деведесетих година спас потражили на територији града Суботице и ту се трајно настанили.

11663_2.jpg 

– Подсећам да је у Повереништву за избеглице и миграције града Суботице регистровано 13.600 избеглих и прогнаних са простора бивше Југославије. Већина њих је остала трајно да живи у Суботици и још увек пролази тежак пут интеграције у наше друштво. Овим програмом који је вредан више од 40 милиона динара ми, као локална самоуправа, у сарадњи са партнерима пружамо им подршку у том процесу и помоћ у решавању основних животних потреба – нагласио је Богдан Лабан, и додао да је читав овај поступак спроведен у складу са роковима и правилником који су дефинисани уговором између Града Суботице и Комесаријата за избеглице и миграције.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

11663_3.jpg

–  У Војводини мислим да не постоји ни једна једина општина која на овај начин није обухваћена или средствима Регионалног стамбеног програма или средствима из буџета. Од 2008. године ми свакога дана додељујемо осам стамбених решења. Практично је то највеће стамбено градилиште у земљи и у синергији је са преко 140 локалних самоуправа – казао је Владимир Цуцић, комесар Комесаријата за избеглице и миграције.

Присутне су поздравили и корисницима и њиховим породицама честитали нове домове и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Бојан Стевић; регионални координатор за избеглице, из амбасаде САД, Сем Хили; заменик шефа Мисије ОЕБС-а, Џозеф Мелот; шеф операција, из представништва УНХЦР у Србији, Андреј Казаков; директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Душко Ћутило.

11663_4.jpg 

Регионални програм стамбеног збрињавања спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, САД-а, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података