Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Обележена школска слава – Свети Сава

27.01.2018.

Ђаци и наставници свих основних и средњих школа у нашем граду богатим културно уметничким програмима обележили су данас школску славу – Светог Саву. Уз Светосавску химну, жито и резање славског колача, свечано је било и у Основној школи „Матко Вуковић” у којој су, осим обележавања славе, почели и трећи Дечји светосавски дани.

 11612_1.jpg

У препуној фискултурној сали школе присутнима се на овој свечаности обратила Мирјана Стевановић, директорица школе. Она се захвалила гостима који су увеличали ово школско славље.

- У име свих ученика, њихових родитеља и свих запослених обратила бих се речима владике Николаја који каже да је читав овај свет један велики клавир, а да је свако од нас једна дирка и када додирнемо ту дирку ми чујемо ехо своје душе. Погледавши вас све данас, моја душа је племенита и лепа и хвала свима који су данас са нама – казала је Мирјана Стевановић.

Секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић је у име локалне самоуправе и у своје лично име честитала ученицима и њиховим наставницима школску славу и истакла да јој је припала велика част да ове године баш она буде кума Основне школе „Матко Вуковић”  и трећих Дечјих светосавских дана.

-Манифестација Светосавски дечји дани почела је из ове школе и из године у годину укључује све више школа и прераста у значајну манифестацију за овај град. Битно је што сваке године на овај дан посећујемо све школе и уверавамо се у то шта све деца умеју и могу и како на прави начин преносе вредности које нам је уткао Свети Сава – рекла је Јасмина Стевановић

Врло је битно, нагласила је, да деца разумеју значај лика и дела Светог Саве, као неког ко је уткао оно најбитније у школству и образовању, стварао српску цркву, државу и културу, али био познат и по томе да је мирио завађене, ширио добре намере међу суседима и био поштован и цењен не само код свог народа, него код свих на балканском простору.

Свечано је данас било и у средњој Хемијско-технолошкој школи  где су ђаци, такође припремили богат славски програм коме је присуствовала Наташа Алексић, члан Градског већа задужена за област образовања.

11612_2.jpg

Директор школе Никола Матковић се захвалио  локалној самоуправи  и присутним гостима који су увеличали школску славу и подсетио на животни пут Растка Немањића - Светог Саве.

- Његова дела треба да нам буду инспирација за часно обављање наших обавеза, за добре, поштене, искрене, међусобне односе испуњене поштовањем – рекао је Никола Матковић.

Кума школске славе у ОШ „Ђуро Салај“ била је Наташа Алексић. И у овој, као и у осталим школама у нашем граду, данас је било свечано, баш како доликује обележавању школске славе – Светог Саве.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података