Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Седамдесет година УНИЦЕФ-а у Србији

16.10.2017.

Изложба фотографија, поводом 70 година рада УНИЦЕФ-а у Србији, отворена је на Тргу слободе, код зграде Народног позоришта. Изложбу су отворили чланица Градског већа задужена за културу, Мирослава Бабић, и Мишел Сен Лот, директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији.

11412_1.jpg 

Мирослава Бабић  је, тим поводом, истакла значај УНИЦЕФ-а за Србију и добру сарадњу између УНИЦЕФ-а и Владе Србије.

– Нама је веома драго да је управо Суботица, после Београда и Новог Сада, добила прилику да представи ову изложбу. Циљ је, у ствари, да се пробуди свест код свих наших грађана, да схватимо колико су важна ова деца која су наша будућност и да им омогућимо да остваре сва она права која не само једно дете, него сва деца имају, и то не само један дан, него сваки дан – рекла је Мирослава Бабић.

Мишел Сен Лот је казао да је циљ изложбе да свако дете оствари корист од свега онога што њихова организација ради у области образовања, здравства, социјалне заштите и развоја.

– Тих седам деценија сарадње УНИЦЕФ-а са некадашњом Југославијом и данашњом Владом Србије је 70 година партнерства између УНИЦЕФ-а и људи Србије. У Србији је уложено доста напора и много тога је урађено да се унапреди положај деце. Међутим, још увек има ствари које је потребно урадити. На пример, у области квалитета образовања, приступ квалитетном и инклузивном образовању је још увек  изазов. Такође, и у области квалитетне неге и бриге према најмлађој деци – нагласио је Мишел Сен Лот.

УНИЦЕФ, додао је, сарађује и са градом Суботицом, како би се обезбедило да свако дете живи у породици или породичном окружењу, с циљем да се смањи број деце која живе у установама како би и она живела са својим породицама.

Изложба фотографија 70 година рада УНИЦЕФ-а у Србији првобитно је била отворена у Београду, Новом Саду, а после Суботице биће изложена у Нишу и Пироту.

УНИЦЕФ је организација која делује од 1946. године, како би одреаговао на најургентније потребе деце. Након Другог светског рата и Србија је саставни део историје УНИЦЕФ-а. 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>