Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Седми Фестивал воћа

30.09.2017.

Седми по реду Фестивал воћа одржан је на Етно салашу „Балажевић“ у Таванкуту. Више од 40 излагача представило је своје производе од воћа, а посетиоци су имали прилику да пробају традиционалне специјалитете са овог поднебља.

11388_1.jpg 

Директор Хрватског културног просветног друштва „Матија Губец“ из Таванкута, Ладислав Сукновић, каже да су се на Фестивалу представили и произвођачи лаванде и ароније, као и старих заната.

– Жеља нам је да спојимо културу и економију, а Таванкут има све могућности за то. Наши симболи су предмети од сламе, јабука, звуци тамбурице – рекао је Сукновић.

Први пут на Фестивалу представили су се  ученици другог разреда Основне школе „Иван Милутиновић” из Суботице, који похађају наставу на хрватском језику, са компотом, односно „дунцом“ и туршијом.

– Читали смо новине и видели да постоји Фестивал, па смо одлучили са децом да учествујемо. Направили смо у школи један тематски дан на тему 'Јесен'. Деца су донела флаше, поврће и воће, као и рецепте својих мајки како се прави 'дунц' и туршија. Сами су секли поврће и стављали у боце, а ученици четвртих разреда су имали задатак да мере воће и поврће по рецепту – казала је учитељица Сања Дулић.

Град Суботица Покрајински секретaријат за пољопривреду помогли су манифестацију.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>