Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Отворен „Први вински маратон“ на Палићу

23.09.2017.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је манифестацију „Први вински маратхон“ на Палићу и истакао да овај фестивал има потенцијал да буде међу најпосећенијим у Србији.

 11374_1.jpg

– Ово је манифестација која се први пут одржава и то је својеврсни куриозитет, имајући у виду да имамо девет регистрованих винских путева и још осам винских оаза. Сигуран сам да ова манифестација има потенцијал да буде међу седам до осам најважнијих, најбројнијих и најпосећенијих у Србији – истакао је Љајић. – Данас пробијамо лед, преузели смо искуство других земаља које имају много већу традицију у организацији оваквих маратона, пре свега мислим на Вински маратон у Бордоу.  

Љајић је оценио да је ово најбољи начин за брендирање Палића и Суботице као туристичке дестинације, али и за истовремено брендирање Србије као важне дестинације са становишта овог вида туризма.

11374_2.jpg

Министар је подсетио да у Србији има око 900 манифестација, а ако се узму у обзир и оне које имају мањи значај, тај број досеже и до 3.000. 

У „Винској трци“, намењеној професионалним спортистима и рекреативцима, дугој 21,1 км која пролази кроз сликовите пределе језера Палић и околине, кроз винограде, поред винарија, салаша и бројних окрепних станица на којима су учесници могли да пробају вина која су направљена од грожђа из винограда којим су управо протрчали – надметало се више од 300 такмичара. Победнике „Винске трке“ је Игор Станојевић из Београда, који је ову стазу истрчао за 1 сат 21 минут и 50 секунди.

У „Трци уживања“, дугој шест километара, која је била бесплатна и намењена свим узрастима, рекреативним тркачима и шетачима, трчало је више од 600 учесника.

11374_3.jpg

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>