Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Завршена акција „Одећа за све“

31.08.2017.

Чланови Градског већа задужени за области образовања и социјална питања и здравство, Наташа Алексић и Илија Ђукановић, представници Фондације „Ана и Владе Дивац” и Хуманитарног центра за интеграцију и толеранцију (ХЦИТ), уз подршку компаније „Индитекс“, данас су, у заједничкој акцији под називом „Одећа за све“, обрадовали ученике Школском центару са домом ученика „Доситеј Обрадовић”, пакетићима гардеробе и обуће.

11311_1.jpg 

Илија Ђукановић захвалио се донаторима на успешној сарадњи и подсетио, да је ово трећа акција поделе гардеробе и обуће, а други пут је добијају деца у Школском центру са домом ученика „Доситеј Обрадовић”.

- У досадашњој сарадњи са Фондацијом реализовано је неколико пројеката: проширени су капацитети Народне кухиње Градске организације Црвеног крста Суботица и донирана је опрема за реаговање у кризним ситуацијама, а организовани су и едукативни тренинзи за чланове локалног штаба за ванредне ситуације – навео је Ђукановић.

У име Фондације Ана и Владе Дивац, на одличној сарадњи, свим нашим партнерима, волонтерима, донатору УСАИД, грађанима Суботице и локалној самоуправи Града Суботице, захвалио се  Влатко Јовићевић, локални координатор пројекта, Фондација Ана и Владе Дивац.

- Сви заједно смо урадили велики посао, како би одговорили на изазове мигрантске кризе у нашем граду. Настојали смо да јачамо институције и установе које нуде своју помоћ и услуге, како избегличкој популацији, тако и домицилном становништву – рекао је Јовићевић.

У оквиру пројекта Фондација  Ана и Владе Дивац, уз сарадњу са УСАИД-ом, донирала је 10 стабилних компјутера (ПЦ), са екранима и пратећом опремом, како би ђаци ОШ „Милош Црњански” имали савремено опремљен ИТ кабинет. Иначе поменуту школу, похађа Рами Абоудан (13)  који је заједно са баком и мамом побегао од ратних разарања у Алепу и населио се у бакиној породичној кући у Суботици.  Деца и наставници у ОШ „Милош Црњански” се својски труде да му интеграција у нову средину буде лакша.

Пројекат, „Подршка локалним заједницама у одговору на мигрантску кризу“, Фондација Ана и Владе Дивац трајала је  од 1.септембар 2016.  до  1. септембра 2017. године.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја