Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Актуелности

Почео 16. „Интеретно” фестивал

23.08.2017.

Уз богат фолклорни програм у Мађарском културном центру „Непкер” вечерас је свечано отворен 16. „Интеретно” фестивал. Мирослава Бабић, члан Градског већа задужена за област културе је, у име локалне самоуправе, градоначелника Богдана Лабана и грађана Суботице, поздравила госте, учеснике и организаторе овог традиционалног међународног фестивала плеса.

11288_1.jpg 

– По шеснаести пут ’Интеретно’ фестивал ће уз звуке нота и кораке традиционалног плеса представити четири ансамбла из Србије и седам из Мађарске, Хондураса, Летоније, Чилеа, Парагваја и Мексика. У богатом и разноврсном програму старих заната, вештина и фолклора, негујемо и чувамо традицију и богату историју мултикултуралности  града Суботице – истакла је Мирослава Бабић.

Суботица ће, додала је, уз програм радионице „Златна капија”, Клуба за бебе, шетајући Етнополисом кроз шаренило различитих рукотворина, променадом фолклорних плесова, Фестивалским клубом кућа плеса свих народа, у наредним данима бити домаћин смотре култура света.

Мађарски културни центар „Непкер”, навела је, и ове године је предузео све како би задржао квалитет и углед који „Интеретно” фестивал има на међународној сцени.

 11288_2.jpg

– Упознавање нових култура, језика и људи је богатство сваког човека. Надамо се да ће гости из Јужне Америке и Европе са овог путовања понети лепа сећања на гостопримство нашег града, добронамерне људе, богато културно наслеђе и традицију,толеранцију и заједништво, отвореност да прихватимо различитост јер тако постајемо грађани света – истакла је Мирослава Бабић, уз срдачну добродошлицу свим грађанима у Етнополис.

Милован Огњановић из ЦИОФФ-а Србије, Међународне организације фолклорних фестивала, отварајући 16. „Интеретно” фестивал рекао је да за висок ниво организације фестивала све похвале заслужује домаћин МКЦ „Непкер” али и сви они који су материјално помогли овај фестивал, почев од града Суботице и Министарства културе Републике Србије до многобројних спонзора, волонтера и учесника.

– Све ове године ви својим аплаузом и гостопримством показујете да је Суботица  град отвореног срца у коме има места за све ансамбле који су  дошли да кроз песму, игру и колорит костима прикажу своју богату националну традицију – нагласио је Милован Огњановић.

Он је пожелео да фестивал протекне у духу пријатељства и да се још једном покаже да музика не познаје границе и да песма и игра спаја људе целога света без обзира на веру, боју и нацију.

– Нека Суботица наредних дана буде мултикултурални центар, центар фолклора, младих, нових пријатељстава, да учесници достојно представе своје  фолклорно наслеђе и срећно се врате својим кућама са лепим успоменама и лепом, позитивном сликом о нашој земљи и нама – казао је Огњановић и прогласио Фестивал отвореним.

11288_3.jpg

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Међународни фестивал позоришта за децу    (22.09.2019.-27.09.2019.)