Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Сусрет министара одбране Србије и Мађарске

19.08.2017.

Министар одбране Александар Вулин састао се данас са министром одбране Мађарске Иштваном Шимичким у Градској кући, у Суботици. Министри су разговарала о сарадњи у области одбране, мигрантској кризи и о заједничкој борби против тероризма.

11282_1.jpg
Министар Вулин је, обраћајући се медијима после састанка, захвалио министру Шимичку на срдачном и искреном односу који Влада Мађарске има према Републици Србији. Односи наших народа дуго у историји нису били на овако високом нивоу, подсетио је Вулин, и додао да су чак и лични односи председника Републике Србије и председника Владе Мађарске, господина Вучића и господина Орбана, нешто што значајно доприноси односима и наших влада и наших народа.

– Наше  војске имају изузетну сарадњу, а посебно и наше обавештајне службе када је у питању борба против илегалних миграција, као и борба  против тероризма. Србија је веома одговорна земља и терет мигрантске кризе не пребацује на своје суседе. А борба против тероризма је један од наших безбедносних приоритета. И за нас је свеједно коме то терористи прете - да ли је то Србија или било која друга земља. За нас су они подједнако непријатељи – нагласио је Вулин.

Он је најавио да ће у септембру Војска Србије и Војска Мађарске имати две заједничке вежбе на нашој територији, и захвалио се Влади Мађарске на томе што су њени војници и даље присутни у великом броју у саставу КФОР-овог контингента на Косову и Метохији.

– За нас је смањивање КФОР-а на Косову и Метохији неприхватљиво, као и укидање мисије и захвални смо што Мађарска има 373 војника у саставу овог контигента. Такође, надамо се да ће Влада Мађарске подржати наш став да Космету нема места ни у УНЕСЦО-у, а ни у Интерполу. Захваљујем се такође Влади Мађарске када су у питању мировне мисије где заједно наступамо и где ћемо наставити да сарађујемо – рекао је Вулин.

11282_2.jpg

Подвукао је да смо поносни на мађарску мањину у Србији, на то како се развија, колико воле своју земљу, колико воле Мађарску.

– Ми смо поносни што можемо да кажемо да на највишем могућем нивоу водимо рачуна о њиховим правима и што су заиста прави мост између Србије и Мађарске. Баш као што сам сигуран да и мој колега тако мисли о српској мањини у Мађарској – казао је министар Вулин.

Министар одбране Мађарске Иштван Шимичко је, говорећи о одржаном састанку, казао да су се у разговору дотакли више важних питања и да су се сложили да морају што више да сарађују како би обезбедили безбедност својим грађанима.

– Разговарали смо о историји и о будућности. И ми смо се сложили да је наша заједничка будућност само у обостраној сарадњи. И српска и мађарска влада су апсолутно привржене тим циљевима, а мађарска мањина у Србији и српска мањина у Мађарској су апсолутно заједнички именитељ који јачају сарадњу наше две земље – истакао је Иштван Шимичко.

После званичног састанка министри су једна другом даровали пригодне поклоне.

 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података