Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Специјални трицикл за Славка Адамова

20.06.2017.

Суботички репрезентативац у паратеквондоу Славко Адамов добио је на поклон специјални трицикл који се вози ногама. У оквиру хуманитарне акције „Трка Деда Мразова“ на Палићу, прошле године, сакупљен је део средстава за куповину возила, као и за помоћ деци која су корисници Дома за децу ометену у развоју „Колевка“.

11151_1.jpg 

Заменица градоначелника Суботицe, Тимеа Хорват, изјавила је, тим поводом, да је велико задовољство било присуствовати једној оваквој хуманитарној акцији.

– Пре неколико месеци, током акције ‘Трка Деда Мразова' сакупили смо новац за куповину бицикла за особе са инвалидитетом за Славка Адамова, као и за тридесеторо малишана ‘Колевке’ који су отишли на зимовање. Драго ми је да има хуманих људи – истакла је Тимеа Хорват.

Директор Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, Ненад Козомора, казао је да је ово пример добре сарадње између свих актера.

– Очекујем да буде први параолимпијац из Суботице, и то не само у овој дисциплини него и у теквонду – рекао је Козомора.

Идејни творац Трке Деда Мразова, као и саме хуманитарне акције, била је председница Ултрамаратонског савеза Србије и Ултрамаратонског клуба „Палиго Палус“, Елвира Јаноши, која није крила задовољство што је акција успела.

Један од донатора, Роберт Штајн, из фирме „Штајн трекс” рекао је да су га контактирали надлежни из Центра за социјални рад Суботица да помогне Славку Адамову и да су они одлучили да прихвате изазов. Бицикл је специфичан, јер се све комаде, као кочење и управљање, вежу за ноге.

Славко Адамов захвалио се представницима града, свим спонзорима и људима који су му помогли да оствари свој сан.

– Ово је за мене прелеп и велики дан. Била ми је жеља да добијем бицикл, јер сам возио маратон од 21 километра Даниловград-Подгорица. Треба да тренирам новим возилом и сада је на мени да тренирам и учествујем на такмичењима – казао је Славко Адамов.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја