Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

На Палићу одржана манифестација „Слатки викенд“

09.06.2017.

У организацији  Удружење деце и омладине оболелих од дијабетеса „Плаво срце 024“, у „Еко центру“ на Палићу данас је одржана манифестација „Слатки викенд“. Манифестацији су присуствовали државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, и заменик градоначелника Тимеа Хорват.

11122_1.jpg 

Ненад Иванишевић је, отварајући скуп,  рекао да речи хуманост и солидарност, најбоље описују овакве догађаје.

– Идеја јесте да се активније укључимо у заштиту  деце која су оболела од дијабетеса. Наше министарство се бави заштитом деце и наша намера је да подигнемо свест о томе шта је то шећерна болест, шта је превентива ове болести и како живети са њом. Заштита породице, брига о деци су важан сегмент рада нашег министарства. Постоје фондови, конкурси и треба видети како да аплицирају и ми смо ту да им будемо спона – казао је Иванишевић.

Тимеа Хорват је истакла да ће Град Суботица увек подржавати манифестације оваквог типа, да је упозната упозната са радом Удружења „Плаво срце 024“ и да је веома битно да се родитељи умреже и заједно раде на превенцији дијабетеса код деце и омладине.

– Драго ми је што ће деца да се друже и што им је пружена прилика да се кроз разне креативне радионице и предавања упознају са здравим  начинима исхране и живота – рекла је Тимеа Хорват.

Према речима председника Удружења „Плаво срце 024“, Небојше Булатовића, Удружење постоји од 2013. године, када је неколико родитеља покренуло причу око деце и омладине оболеле од дијабетеса типа 1.

– До тада нико се није активно и адекватно бавио овим проблемом. Касније се укључила локална самоуправа, добили смо просторије од Града Суботице и у том простору одвијају се едукације и креативне радионице. Тренутно, у Удружењу има 56 чланова деце и омладине, иако према подацима на територији Суботице има више од 120 регистрованих случајева Дијабетеса типа 1 код деце и омладине – навео је Булатовић.

Помоћ родитељима, нагласио је, чија су деца оболела од дијабетеса је потребна у свим сегментима, јер је реч о опакој и тешкој болести  која не боли него тихо напада и разара крвне судове, бубреге и друге органе, ако се адекватно не води рачуна о здрављу.

Манифестацији су присуствовали и чланови Градског већа задужени за образовање и социјалну заштиту и здравство, Наташа Алексић и Илија Ђукановић

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>