Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Образовање Рома важно за излазак из сиромаштва

09.06.2017.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома, др Ненад Иванишевић, члан Градског већа задужен за социјална питања и здравство, Илија Ђукановић, и члан Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, обишли су данас Ромски едукативни центар у Суботици.

11119_1.jpg 

Иванишевић је рекао да је Ромски едукативни центар добар пример сарадње и интеграције са локалном самоуправом и да ће се уз помоћ средстава Европске уније за тај центар издвојити одређена финансијска средства.

Државни секретар је присутне информисао да је уз помоћ пројеката за стамбено збрињавање Рома и ромских породица, које је реализовала немачка хуманитарна организација „Хелп“ унија дала 2,5 милиона евра, а да је за образовање и запошљавање Рома у оквиру пројекта „Унапређивање могућности за образовање и интеграцију Рома у Србији, поспешивање младих Рома и реинтеграција повратника“, Влада Савезне Републике Немачке издвојила 2,4 милиона евра.

Ненад Иванишевић је том приликом и подвукао да су образовање, запошљавање, становање, здравствена и социјална заштита кључне области из Стратегија за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији, подсетивши да је Влада Србије на седници одржаној 7. јуна усвојила Акциони план за примену Стратегије, што, како је рекао, показује посвећеност и бригу Владе Републике Србије за унапређење положаја Рома и Ромкиња.

Илија Ђукановић је навео да је више субјеката учествовало у изради Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома.

У наредном периоду Локални акциони план за унапређење положаја Рома наћи ће се и пред члановима Градског већа и одборницима локалног парламента, казао је Ђукановић, и додао да ће, ако буде усвојен, моћи да се аплицира и према разним фондовима.

Ромски едукативни центар је невладина организација основана 2005. године са циљем инклузије Рома у локалну средину и визијом друштва без предрасуда.

11119_2.jpg

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја