Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Актуелности

Влада Републике Србије обезбедила средства и за климатизацију Хале спортова

09.06.2017.

– Град Суботица наставља добру сарадњу са Владом Србије. Овог пута реч је о улагању у спортску инфраструктуру. Влада Републике Србије издвојила je средства у висини од 20 милиона динара за изградњу новог система за климатизацију у Хали спортова. Трансфер средстава у буџет града је извршен и крећемо у законску процедуру одабира извођача радова. Очекујемо да током ове грађевинске сезоне радови буду и завршени. На овај начин стварамо предуслове да као град будемо домаћини спортских такмичења европског и светског ранга – изјавио је градоначелник Суботице Богдан Лабан, на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће.

 11116_1.jpg

Истичући да је током протеклих 11 месеци у спортску инфраструктуру у нашем граду инвестирано око милион евра, градоначелник Лабан је навео да је коначно решен и прoблем везан за власништво над спортским теренима на Палићу.

– С обзиром на то да је ова конференција за медије везана за спортске теме, желим да напоменем да смо решили још један вишедеценијски проблем. Наиме, успели смо да у власништво града вратимо спортске терене у омладинском парку на обали Палићког језера. Учинићемо све да их већ ове године у целости реновирамо и што пре предамо на употребу младима и спортистима – рекао је Богдан Лабан.

Председник Рвачког клуба Спартак, Давор Штефанек, захвалио се градоначелнику и додао да је био пријатно изненађен што су у рекордном року обезбеђена средства за нови систем климатизације у Хали спортова.

– Са том климом, рвачким клубовима Спартак и Пролетер биће много лакше да следеће године, ако све буде текло по плану, буду добри домаћини Првенства Европе за кадете – казао је Штефанек.

Члан Градског већа задужен за спорт и омладину, Немања Симовић, каже да је, поред реновирања рукометног, кошаркашког и одбојкашког терена на Палићу, у плану да се и трибине око тих терена доведу у ред.

– Све је зарасло у коров. Када реконструишемо спортске објекте и уредимо околину, имаћемо један леп мултифункционални центар, после више деценија чекања – нагласио је Симовић.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја