Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Актуелности

Обележен Дан полиције

05.06.2017.

У Полицијској управи у Суботици данас је свечано обележен Дан Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије, Дан полиције и слава Министарства – Свете Тројице. Министарство унутрашњих послова Србије прогласило је Духове за дан МУП-а и дан полиције у знак сећања на 1862. годину, када је српска жандармерија 15. јуна, на Духове (Тројице), одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, као и у наредна два дана током турског бомбардовања Београда.

11101_1.jpg 

Данашњи програм у управној згради Полицијске управе у Суботици започео је обраћањем вршиоца дужности начелника Полицијске управе, главног полицијског саветника Ненада Секулића, и градоначелника Суботице Богдана Лабана.

Начелник Секулић је навео да је рад ПУ у Суботици у протеклих неколико месеци обележило смањење броја извршених кривичних дела, повећање броја разрешених кривичних дела са непознатим починиоцем, бољи рад на решавању тешких кривичних дела са елементима насиља, јача борба против трговине наркотицима и неакцизном робом, као и мањи број саобраћајних незгода, нарочито оних са настрадалим лицима.

Истичући да је визија свих запослених у Полицијској управи - Суботица, миран и безбедан град, позвао је грађане да, према својим могућностима, помогну раду полиције.

– Помозите тако што ћете нас критиковати када је то потребно и помоћи када то тражимо. Помозите полицији ради себе, тако што ћете помоћи себи у саобраћају, утакмицама, у вечерњем проводу, у односу према најближима. Уживајте своја праве и не угрожавајте права других – поручио је Ненад Секулић.

Уз констатацију да је свих ових година локална самоуправа, без обзира ко је био на власти или ко је водио овај град, сарађивала са Полицијском управом у Суботици на изузетно добар и квалитетан начин, градоначелник Лабан је рекао да је задовољан безбедносном ситуацијом у граду.

– Заједнички смо решавали нагомилане безбедносне проблеме, нарочито у последње време када смо били суочени са мигрантском кризом. Све то смо заједно успели да превазиђемо и можемо да се поносимо да је Суботица миран и безбедан град. Тога не би било без наших полицајаца и људи који раде са њима, људи који су својом чашћу и образом штитили сигурност и безбедност наших грађана свих ових година – нагласио је Богдан Лабан.

Након обраћања медијима и коктела, начелник Секулић и градоначелник Лабан су, у приземљу управне зграде, код спомен-плоче, одали почаст погинулим полицијским службеницима ПУ у Суботици, који су своје животе изгубили часно обављајући полицијски посао, а потом су присуствовали свечаном полагању заклетве 36 полицијских службеника који су током протеклих годину дана примљени у Министарство унутрашњих послова.

У оквиру обележавања Дан Министарства, Дана полиције и славе Министарства – Свете Тројице, на платоу испред зграде Полицијске управе одржан је технички збор наоружања и опреме полицијских службеника.

Поводом Дана МУП-а, ресорно министарство наградило је инспектора Мануела Црнојевића.

11101_2.jpg

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја