Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Помоћ за ромске породице

19.05.2017.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, координатор за инклузију Рома Суботице, Стеван Николић, и чланови Градског већа, Наташа Алексић и Илија Ђукановић, посетили су данас ромску породицу Хасиме Хајризи у Суботици.

11052_1.jpg 

Иванишевић је изјавио да је питање инклузије ромске заједнице питање за српско друштво које зна да прихвати и пружи подршку људима који су другачији.

– Ова ромска породица је пример да усвојена Стратегија за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији није мртво слово на папиру – истакао је државни секретар и навео да Влада Србије није никада имала дилему како треба да се опходи према рањивим категоријама становништва.

Координатор за инклузију Рома Суботице, Стеван Николић, поручио је да Град Суботица припрема локални акциони план који ће бити у складу са Стратегијом. Образовање је, према његовим речима, темељ промене у ромској заједници. Николић је изнео податак да у Суботици има 2950 интерно расељених Рома и 40 породица које су се вратиле на основу споразума о реадмисији.

Породица Хајризи обухваћена је пројектом "Пружање помоћи интерно расељеним лицима у Србији“, који спроводи Екуменска хуманитарна организација у партнерству са Данским саветом за избеглице и УНХЦР-ом.

Илија Ђукановић је нагласио да је ово друга година заредом да је локална самоуправа потписала споразум са Екуменском хуманитарном организацијом и да Град Суботица спреман да и овим споразумом пружи подршку ромској заједници у нашем граду.

Помоћу тог пројекта град Суботица се ангажовао на решавању проблема ромске националне заједнице. Ове године 36 интерно расељених ромских породица са Косова који имају своје куће добило је помоћ за извођење грађевинских радова. Вредност пројекта за 2017. годину је девет милиона динара.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја