Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Опроштајна посета амбасадора Белорусије Владимира Чушева

10.05.2017.

Заменик председника Скупштине града, Вељко Војнић, менаџер града Суботице, Загорка Панић, и секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић примили су, у Градској кући, амбасадора Белорусије у Београду Владимира Чушева. Повод за данашњу, десету званичну уједно и опроштајну, посету његове екселенције нашем граду био је уручење захвалница и награда полазницима Ликовне радионице „ЕмАрт“, из Суботице, учесницима 5. Међународног ликовног конкурса дечјег и омладинског стваралаштва под називом „Деца света су пријатељи“ који је организовао Национални центар за дечју и омладинску уметност министарства образовања Републике Белорусије. Вељко Војнић је, у име градоначелника Богдана Лабана и суботичке локалне самоуправе амбасадору Чушеву уручио захвалницу за дугогодишњу успешну сарадњу.

11023_1.jpg 

Војнић се, такође, захвалио Чушеву на унапређењу односа између Србије и Белорусије, а пре свега између Суботице и белоруског града Бреста који су 26. октобра 2015. године закључили Споразум о успостављању сарадње.

Чушев је изјавио да полако завршава мандат (пет година и осам месеци) амбасадора у братској и пријатељској Србији, и да је ово дирљив тренутак за њега, иако је, како је рекао, у десетој службеној посети Суботици током његовог амбасадорског мандата.

– Постоји велика правна база за сарадњу наше две земље и тако смо у протекле две деценије потписали 40 међувладиних, међурегионалних и других споразума. Важно је да не сарађују само престонице и владе, већ и други градови и регије и са поносом истичемо да смо побратимили 15 градова из Србије и Белорусије. Успели смо да успоставимо директну сарадњу, побратимске везе и партнерске односе између града Бреста и Суботице у области привреде, трговине, туризма, спорта, као и хуманитарне и образовне сарадње – рекао је Владимир Чушев.

Почасни конзул Белорусије у Србији, Драгомир Карић, рекао је да му је драго што је имао прилику да на састанку са градским функционерима и амбасадором Белорусије, којем је присуствовао и помоћник представника Белоруске трговинско индустријске коморе у Србији Милош Вучинић, чује да се Суботица економски брзо развија, као и да ће се од 1. до 3. јуна у Суботици одржати 11. Међународни и регионални сајам, „Сусајам 2017“ на којем ће учествовати бројни привредници из земље и региона.

Након доделе награда деци, Чушев је уручио захвалницу и Миленку Милошевићу, председнику Српско-руско-белоруског братства „Свети кнез Владимир“, из Суботице, за вишегодишњи труд у развијању успешне сарадње између две земље.

Поред деце из нашег града, на ликовном конкурсу у Белорусији учествовала су и њихови вршњаци из Новог Сада и Кикинде који су, такође, остварили запажене резултате.

11023_2.jpg

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података