Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
Актуелности

Грађани заинтересовани за Сајам запошљавања

07.04.2017.

У организацији Националне службе за запошљавање (НСЗ), Филијала Суботица, у атријуму Хотела „Галерија“ одржан је 22. Сајам запошљавања. Сајам је окупио 43 послодавца, који су исказали потребу за ангажовање више од 600 радника, као и велики број незапослених грађана и оних који су тражили бољи посао.

10959_1.jpg 

Члан Градског већа задужен за инвестиције, међународну сарадњу и туризам, Срђан Самарџић, изјавио је, тим поводом, да суботичка локална самоуправа подржава Филијалу НСЗ у Суботици у намери да организовањем оваквих манифестација помогне незапосленима да дођу до радног места, а послодавцима да ангажују адекватну радну снагу како би успели да реализују већ започете и тек уговорене послове, као и да планирају нове.

Подсећајући да је на седници Скупштине града, одржаној крајем фебруара, усвојен Локални акциони план запошљавања (ЛАПЗ) за 2017. годину, он je истакао да ЛАПЗ представља основни инструмент спровођења активне политике запошљавања на локалном нивоу у овој години којим се дефинишу циљеви и приоритети политике запошљавања на локалном нивоу и утврђују програми и мере које ће се реализовати како би се достигли постављени циљеви и омогућило одрживо повећање запослености.

10959_2.jpg

– Једна од мера активне политике запошљавања је и субвенционисање послодаваца за отварање нових радних места теже запосливих категорија – старији од 45 година живота, млади до 30 година, жене и рурално становништво, особе са инвалидитетом, Роми и други. Одлуком о буџету Града Суботице за субвенције послодавцима за отварање нових радних места и запошљавање теже запосливих категорија планирано је 6,25 милиона динара – нагласио је Срђан Самарџић.

Заменик директора НСЗ, Драган Сикимић, истакао је да се већ кренуло са реализацијом активних мера за запошљавање за ову годину и да је у ту сврху опредељено 2,8 милијарди динара и још додатних 550 милиона динара за запошљавање особа са инвалидитетом.

Он је навео да је износ субвенција за самозапошљавање који се додељује једнократно 180.000 динара, 200.000 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених и 220.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, што представља новину у односу на претходну годину.

Сикимић је подсетио да је рок  за подношење захтева са бизнис планом за самозапошљавање 10. април и да је НСЗ расписала и јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима ће бити ангажовано 5.000 незапослених.

10959_3.jpg

Директор Покрајинске службе за запошљавање, Небојша Кукић, најавио је да ће ових дана бити расписани јавни позиви у складу са Покрајинским акционим планом запошљавања.

– Укупно је издвојено више од 158 милиона динара за активне мере запошљавања и то за самозапошљавање, за ново запошљавање и за јавне радове. Очекујемо да се током априла распишу сви јавни позиви – казао је Кукић.

На евиденцији НСЗ, Филијалa Суботица, тренутно су незапослена 11.172 лица, а на подручју града Суботице тај број износи 6.881, што је за 20 одсто мање у односу на исти период прошле године.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Рођени, венчани и преминули
Узми рачун и победи
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја