Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Отворена изложба карикатура

17.10.2016.

Најбоље радове са конкурса „Дани савремене српске карикатуре 2016“ Суботичани ће имати прилику да погледају наредних десет дана. Изложбу, на којој је постављено 80 најбољих радова, вечерас је, у галерији Отвореног универзитета, свечано отворила Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друштвене делатности Градске управе Суботица.

10576_1.jpg

Мухамед Ђерлек, из Новог Сада, који се карикатуром бави више од 30 година, освојио је прво место на овогодишњем конкурсу магазина „Дани“. Друго место заузела је млада Суботичанка, Кристина Радојчин, са радом на тему града у ком је одлучила да споји Градску кућу и Народно позориште, а треће Светлана Цеца Крстић, из Београда, која је урадила портрете суботичких олимпијаца, Давора Штефанека и Николе Калинића.

Према речима председника жирија и познатог карикатуристе, Миленка Косановића, други конкурс за најбољу карикатуру организован је с намером да Суботица буде епицентар савремене српске карикатуре, што, како је навео, потврђује и интересовање аутора за конкурс – од око 50 активних карикатуриста у нашој земљи, њих чак 45 послало је своје радове.

За директора и главног и одговорног уредника Магазина „Дани“, Владана Стефановића, број од чак 150 радова колико их је пристигло на конкурс, иде у прилог чињеници да у Србији недостају манифестација овог типа.

10576_2.jpg

Јасмина Стевановић је Салон карикатуре отворила подсећајући на анегдоту са прошлогодишње изложбе, када је једног школарца који се смејао лику нацртаном на карикатури прекорио други рекавши му да се не смеје јер - то може сваком да се деси.

– Карикатура може сваком да се деси. Без обзира да ли је посматрамо као новинарство, уметност или друштвену критику, карикатура је нешто што никога не оставља равнодушним и нешто што је пријемчиво и блиско свима нама – нагласила је Јасмина Стевановић.

Конкурс за савремену српску карикатуру у организацији Магазина „Дани“ расписан је другу годину за редом. Тема овогодишњег  конкурса била је „Град Суботица“, а првонаграђени је добио награду у износу од 50.000 динара.

10576_3.jpg


 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>